„A City legyőzi az Arsenalt, de bajnok egyik csapat sem lesz”

Rég nem látott izgalmakat tartogat az idény hajrája a Premier League-ben: a 30. forduló előtt még három csapat is versenyben van a bajnoki címért. Ezek közül kettő, a Manchester City és az Arsenal vasárnap egymással találkozik. A Liverpool egykori futballistája, Peter Crouch a világoskékek győzelmére számít a rangadón, a PL-trófea viszont szerinte nem hozzájuk kerül.

2024. 03. 28. 10:06
Guardiola és Arteta csapatai, a Manchester City  és az Arsenal vasárnap összecsapnak egymással
Guardiola és Arteta csapatai, a Manchester City és az Arsenal vasárnap összecsapnak egymással Fotó: AFP/NurPhoto/MI News/Guerra Maranesi
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mint arról beszámoltunk, a Liverpool–Manchester City (1-1) után újabb „aranyrangadó” következik a Premier League-ben, vasárnap Pep Guardiola gárdája a listavezető Arsenallal csap össze. A londoniak mindössze jobb gólkülönbségüknek köszönhetően előzik meg a Liverpoolt, míg a City egy ponttal lemaradva a duótól a harmadik helyet foglalja el. Vasárnap estére viszont az említett három csapat mindegyike új pozícióba kerülhet, ha a Liverpool aznap legyőzi a Brightont (15.00, tv: Spíler 1), a címvédő pedig az Arsenalt (17.30, tv: Spíler 1).

Crouch szerint a Klopp vezette csapat kerülhet ki győztesen az Arsenal, a City és a Liverpool versenyfutásából
Crouch szerint a Klopp vezette csapat kerülhet ki győztesen az Arsenal, a City és a Liverpool versenyfutásából (Fotó: AFP/Phil Noble)

A Liverpool és a Tottenham Hotspur egykori futballistája, Peter Crouch úgy látja, utóbbi megtörténik, azaz a City kerül ki győztesen a rangadóhoz, ám a langaléta szerint Pep Guardiola csapatának nem sikerül címet védenie az angol bajnokságban, helyette Jürgen Klopp búcsúszezonjában a Liverpool ér révbe.

– Talán azt mondják majd az emberek, hogy elfogult vagyok, és ebben van talán némi igazság is, de én már a szezon elején megmondtam, hogy a Liverpool lesz a bajnok – fedte fel Crouch a Talksport podcastjében. – Korábban azt gondolhattuk, hogy csak ét csapat lesz versenyben, de aztán az Arsenal visszaküzdötte magát a csatába. A korábbi éveket tekintve most a Manchester City számít esélyesnek az Arsenal ellen, de a bajnoki címet tekintve kitartok a korábbi véleményem mellett. A Liverpool lesz a Premier League idei győztese, szerintem meg tudja csinálni.

 

A City védői, az Arsenalnál Gabrielek hiányozhatnak

Mindhárom csapat dolgát sérülések nehezítik meg. A vasárnapi rangadó előtt a londoni Gabriel és Gabriel Martinelli is versenyt fut az idővel, hogy bevethető legyen, míg a Citynél Kyle Walker, Manuel Akanji dőlt ki a napokban, és kapus játéka is kérdéses.

A Liverpoolra is nagy feladat vár, hiszen a Brighton mindig sok problémát okoz Klopp csapatának. A Vörösök a legutóbbi négy egymás elleni tétmeccsből egyet sem tudtak megnyerni, a legutóbbi nyolcból pedig mindössze egyet. Ráadásul még nem tudni, hogy a sérültek közül bárki felépült-e. Andy Robertson a válogatottszünet alatt sérült meg, és Alisson visszatérése mostanában lenne esedékes. A Liverpool legutóbbi mérkőzésén, a Manchester United elleni 4-3-as vereség alkalmával rajtuk kívül Stefan Bajcetic, Diogo Jota, Curtis Jones, Ibrahima Konaté, Joel Matip és Thiago sem játszhatott.

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.