idezojelek

Mint macskát a gangra

Azóta, hogy a momentumos Fekete-Győr András 3,39 százalékkal tök­ utolsó lett az ellenzéki miniszterelnökjelölt-show-ban, állapota tovább romlott.

Pilhál György avatarja
Pilhál György
Cikk kép: undefined

Azóta, hogy a momentumos Fekete-Győr András 3,39 százalékkal tök­ utolsó lett az ellenzéki miniszterelnökjelölt-show-ban, állapota tovább romlott. Ezt látszik erősíteni a közösségi oldalára föltett minapi szózata is. „A Magyarország előtt álló feladatok megoldására Orbán Viktor új kormánya nem alkalmas” – tájékoztat a szűk emberke, majd tételesen leszólva a minisztereket arra jut, hogy az ország vezetői semmit sem értettek meg az elmúlt két évből. „Nem vagyok a pártpolitika ellensége – írja –, de nekem úgy tűnik, hogy a hatalomkoncentráció és a hatalommegosztás volt a kormány kialakításának szervezőelve, ahelyett, hogy Magyarország érdeke lett volna.”

„Orbán Viktor új kormánya nem alkalmas”, ítélkezik a 3,39 százalékos ifjú azok után, hogy a miniszterelnök immár az ötödik kabinetjét állította fel – a legutóbbi négyet kétharmados választói felhatalmazás után. Hősünktől sosem álltak távol az orvosért kiáltó szózatok, ellenkezőleg, munkásságát kifejezetten erre építi. Ahogyan egy impulzív kommentelő megjegyzi: „Nem az a baj, hogy Fegyőr hülye, hanem hogy mindenkit annak néz.” Ide illeszkedik a nem régi hír, miszerint pár hónapja bizonyos V. Péter budapesti lakos egy köztéri sajtótájékoztatón nemes egyszerűséggel felpofozta a Momentum vezérkarát, közte a lemondását éppen bejelentő pártelnököt.

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Még egy jó hír. Frakcióvezető úr hiába ült be a parlamentbe, továbbra is vádlott a 2018-as Kossuth téri randalírozás ügyében; ismeretes, a sudár atléta füstbombát hajított a rendőrökre. Ha elmarasztalja a bíróság, mint macskát nagydolgozni, úgy penderítik ki a Házból.

Borítókép: Fekete-Győr András (Fotó: Havran Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Pilhál Tamás avatarja
Pilhál Tamás

Fogadj be, Európa? Köszi, mégse!

Szentesi Zöldi László avatarja
Szentesi Zöldi László

Csanytelek az egész ország

Novák Miklós avatarja
Novák Miklós

Nevelőedző

Fricz Tamás avatarja
Fricz Tamás

Nem állunk meg Schwechatnál

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.