Márki-Zay Péter most a miskolci ellenzéki vereség kapcsán támadja Gyurcsányékat

2022. szeptember 26. 10:29

Gyurcsány egykori kapitánya szerint pont az hozta a vereséget, hogy a helyi jelölt a DK-elnököt is bevetette kampányában.

2022. szeptember 26. 10:29
null

Mint arról beszámoltunk, Barta Gábor, a Fidesz-KDNP jelöltje nyert az eddig baloldali fellegvárnak számító Miskolcon. Mindezt úgy, hogy a városba még Gyurcsány Ferenc, és az egész DK-s árnyékkormány is elment kampányolni Sebe-Gazdig Judit, a DK, az LMP, az MSZP, a Párbeszéd, a Momentum és a Velünk a Város Egyesült jelöltje mellett. 

Ezzel kapcsolatban szólalt meg Márki-Zay Péter, a baloldal bukott miniszterelnök-jelöltje. 

Talán pont ez jelenthette a legnagyobb hátrányt és hozott újbóli vereséget az ellenzék számára. Áprilisban már láthattuk, hogy Gyurcsány Ferenc személye máig rengeteg ellenzéki szavazót tart távol az urnáktól”

– kezdte Facebook-bejegyzését. 

Márki-Zay szerint a miskolci eredmények azt mutatják, hogy „az ellenzéki pártok és a civilek kihagyásával felállított árnyékkormány sem fog érdemi változást hozni az ellenzék és a kormány erőviszonyában”.

Gyurcsány Ferenc a napokban azt írta, hogy két választás lehetséges. Orbán vagy Dobrev. Rendkívül rossz logika. Ha ebből a két személyből választhat a lakosság, akkor sohasem fogjuk Orbán Viktort leváltani”

– összegez Márki-Zay.

A hódmezővásárhelyi polgármester ezt arra alapozza, hogy Dobrev Klára az előválasztást is elvesztette, és hozzáteszi, hogy „most pedig jelöltjei buknak el sorban az időközi választáson”. Márki-Zay azzal zárja bejegyzését, hogy az árnyékkormány ötlete arra jó, hogy „megosszák az ellenzéket, újra felállítsák a centrális erőteret, és hogy a közelgő önkormányzati választások előtt a DK diktálhassa a feltételeket”.

Nyitókép: MTI/Kovács Tamás/Mohai Balázs

Kapcsolódó cikkek

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Dolll
2022. szeptember 26. 15:10
Aki miskolci, mint én, az pontosan tudja, hogy miért is nem tudott itt ellenzéki nyerni. Ehhez még az is kevés lett volna, ha Gyurcsány nem csak kampányolni jön ide, hanem akár ide is költözik. Mondjuk pont az Avasra. Ahol annak idején pár napot el is töltött.
véna
2022. szeptember 26. 14:53
Amikor ezek közösen figyelmeztették Orbánt, hogy a választásokig már csak béna kacsa. Ne hozzon rendeleteket, ne adjon el és ne is vegyen semmit. De sajnos a rossz kapitány, a rossz hajót, a rossz kikötőbe kormányozta. A többit már mindenki ismeri.
csulak
2022. szeptember 26. 12:58
ez a MakiZaj meg mindig kormanyvaltasrol almodozik, ritka hulye !
Kemenesfalvi
2022. szeptember 26. 12:39
Azért az tetszik, hogy maki úgy beszél, mintha nem az ő vezetésével bukott volna akkorát az ellenzék az áprilisi választáson. Az ő szava bármilyen választási témában annyit ér, mint a dobcsány családé.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik