idezojelek

Menekülnének az Apró-villából

Feriék eladják a Szemlőhegy utcai haciendát: harminc évünk ráment a posztkommunista Apró-félék dáridójára.

Pilhál Tamás avatarja
Pilhál Tamás
Cikk kép: undefined
2022. 10. 01. 13:35

Feriék eladják a Szemlőhegy utcai haciendát. Azt a kacsalábon forgó palotát, amelyet anno a bolsevikok egy holokauszttúlélő zsidó honfitársunktól, Sebestyén Aladártól és feleségétől, Grönwald Rózától nyúltak le, s amelyet aztán – érdemei elismeréseként – kiutaltak a Rákosi-, majd a Kádár-rémuralmat végigszolgáló Apró Antal elvtársnak. Gyurcsány Ferenc már mint „üzletember” a kilencvenes években cuccolódhatott be ide, amikor nőül vette Apró Antal unokáját, s büszke tagja lett az Apró-pereputtynak. Csodálatos időszaka volt az Feri életének: akkoriban játszották át neki bagóért egykori pártállami cimborái a Szalay utcai képviselőklubot, egy balatonőszödi villát, a Motimot, a kádkőgyárat meg ezt-azt. Akkortájt lett „üzletember”. S csak bő évtizeddel később érdemelte ki új eposzi jelzőjét: a Szemkilövetőt.

A kifosztott Sebestyén Aladár unokaöccse 2007-ben azt nyilatkozta a Magyar Nemzetnek: ez a történet nem a pénzről, hanem a morálról, az állam elmulasztott felelősségvállalásáról és az elmaradt igazságtételről szól. Pontosan. Azt már én teszem hozzá: ha a módszerváltáskor az összes bolsevik főkádert teljes vagyonelkobzással, (minimum) börtönnel és a politikai életből való kitiltással kínáltak volna meg, hamarabb egyenesbe került volna szép hazánk. Harminc évünk ráment a posztkommunista Apró-félék dáridójára.

Szóval most végre szabadulnának az ebül szerzett luxusvillától Gyurcsányék. Pedig úszómedencét, szaunát, szoláriumot és liftet is építettek bele – csupa olyasmit, ami a nép egyszerű gyermekeinek puritán életéhez nélkülözhetetlen. Hogy miért adják el, azt nem árulta el a Feri. Fölteszem, azt gondolják, ha kivakarják magukat az Apró-villából, s új palotából vezénylik a magyarországi ügynökbaloldalt, megtisztulnak. Tán azt képzelik, akkor elfeledjük, honnan érkezett ő meg a neje.

El kell keserítsem a csapatot. Akárhova költözködnek, Gyurcsány és Dobrev mindörökre ugyanazok maradnak: „Apróék a zabrált villából”. Ágnes asszony is hiába mosta rongyát a patakban, az örökké véres maradt.

Borítókép: Gyurcsányék Szemlőhegy utcai villája (Fotó: Ripost)

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, kattintson IDE!

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Pilhál Tamás avatarja
Pilhál Tamás

Fogadj be, Európa? Köszi, mégse!

Szentesi Zöldi László avatarja
Szentesi Zöldi László

Csanytelek az egész ország

Novák Miklós avatarja
Novák Miklós

Nevelőedző

Fricz Tamás avatarja
Fricz Tamás

Nem állunk meg Schwechatnál

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.