Sigér Dávid kimondta, miért került hullámvölgybe a Ferencváros

Nehéz helyzetben van Sigér Dávid, mert nem könnyű visszaszereznie a sérülése előtti helyét a Ferencváros labdarúgócsapatában. De nem adja fel a harcot. Sigér Dáviddal a Nemzeti Sport készített interjút.

Magyar Nemzet
Forrás: Nso.hu2023. 03. 22. 10:30
SIGÉR Dávid; FERENCZI János
Labdarúgó NB I - Debreceni VSC-Ferencvárosi TC Fotó: Czeglédi Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tizenkilenc hónap telt el azóta, hogy Sigér Dávid súlyos sérülést szenvedett, elszakadt a keresztszalagja. A Ferencváros 32 éves középpályása felépült, visszakerült a zöld-fehérek csapatába, de nem egyszerű a helyzete.

– Az utóbbi időben három egymást követő mérkőzésen is a kezdőcsapat tagja voltam, csaknem kilencven perceket pályán töltöttem, ahhoz, hogy visszanyerjem régi formámat, leginkább ez hiányzik. Van, amit edzéssel nem lehet tovább fejleszteni, meccsek kellenek ahhoz, hogy még jobban érezzem magam a bőrömben és jöjjenek a jó megoldások.

Az NB I-ben a Ferencváros február 26-án 2-0-ra győzött Debrecenben, Sigér hosszú idő után kapott újra a kezdőcsapatban, a Mezőkövesd (1-1) és a Puskás Akadémia ellen (1-2) is kezdő volt, legutóbb Zalaegerszegen (0-1) viszont már nem kapott lehetőséget.

– A Puskás Akadémia ellen sajnos az egész csapat gyengébben szerepelt. Amikor kétgólos hátrányba kerültünk hazai pályán, érthetően változtatásra volt szükség, egy óra játék után engem is lecseréltek, támadóbb szellemű játékosok érkeztek a hajrára. A következő bajnokin sajnos másoknak szavaztak bizalmat, de nekik sem sikerült győzniük.

Sigér: A vereség nem fér bele!

Sigér Dávid elmondta, hogy szerinte mi okozott a hullámvölgyet a csapat életében.

–  A januári felkészülés óta érezhető volt, mindenki az Európa-liga-meccset várja, és ez egyre fokozódott, ahogy közeledtünk a párharchoz, ami érthető is. Az Európa-liga-keretbe engem a hosszú sérülésem miatt nem neveztek, de az öltözőben azt éreztem, a fókusz nem teljesen éles. Nem vagyok edző, annyit tudok, hogy a Fradi játékosaként senki sem engedheti meg magának, hogy lazán futballozzon. Ha nem is jön úgy össze minden, ahogyan eltervezzük, ha a kapufáról kifelé pattan is a labda, akkor is mutassuk már meg, vagyunk olyan jók, mint az ellenfél, legalább döntetlen legyen a végeredmény akkor is, ha aznap semmi sem sikerül. A vereség nem fér bele!

A Nemzeti Sport interjúja ITT olvasható.

A Ferencváros labdarúgócsapata 9,48 millió eurós (körülbelül 3,7 milliárd forintos) bevételre tett szert az európai kupák 2022/23-as idényében – írta közösségi oldalán a klub elnöke, Kubatov Gábor. „Bár az Európa-liga menetelésünk véget ért, az UEFA-bevételek nem kevés hasznot termeltek a klubnak. Jövőre újra ott leszünk a legjobbak között, de addig is keményen kell dolgoznunk” – fogalmazott a zöld-fehér egyesület vezetője. A bajnokságban címvédő és éllovas FTC – amely a bejegyzés szerint 12 koefficiensponttal is gazdagodott, ennek a későbbi kiemeléseknél lesz majd jelentősége – a Bajnokok Ligája selejtezőjében kezdte, majd az Európa-liga főtábláján folytatta a szezont, s utóbbi sorozatban egészen a nyolcaddöntőig jutott, ahol a Bayer Leverkusen búcsúztatta.

Borítókép: Sigér Dávid és Ferenczi János (DVSC) a február 26-án játszott mérkőzésen (Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.