2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Külföld

Drónokkal támadta egymást Kijev és Moszkva

Napok óta folyamatosan támadják az oroszok az ukrán katonai hírszerzés kijevi főhadiszállását. Moszkvát is támadás érte, az orosz légvédelem több ukrán drónt is lelőtt.

  • Drónokkal támadta egymást Kijev és Moszkva

Iráni drónok tucatjaival támadtak az oroszok Kijevre. Az ukrán légierő arról számolt be, hogy majdnem mind a 31 önmegsemmisítő drónt még időben lelőtték.

Volodimir Zelenszkij elnök az ukrán légvédelem és az amerikai fegyverek hatékonyságát dicsérte. Az ukrán államfő szerint a terrorállam számára nincs nagyobb megszégyenülés annál, mint hogy az összes támadó fegyverüket megsemmisítik.

Vitalij Klicsko kijevi polgármester beszámolója alapján több épületben a lelőtt drónok roncsai okoztak kárt. Egy nő úgy halt meg, hogy az erkélyéről követte a drónok és légvédelmi rakéták csatáját, miközben a roncsok pont az ő lakását találták el. Összesen 12-en sérültek meg és tucatnyi épületben keletkezett kár.

Az oroszok közben rakétákkal is támadták az ukrán célpontokat. Azt már személyesen az orosz elnök közölte, hogy csapást mértek az ukrán katonai hírszerzés főhadiszállására.

Nem késett sokat az ukránok válasza sem. Dróntámadás érte Moszkvát is, ahol több épületben is károk keletkeztek. A nyolc repülőgépszerű drónból három felett sikerült átvenni az irányítást, így azokat a földre szállítottak, ötöt pedig kilőttek.

A brit külügyminiszter közben tovább szította a feszültséget azzal, hogy közölte: Ukrajna jogosan támad oroszországi célpontokat. James Cleverly a moszkvai dróntámadást azonban nem volt hajlandó kommentálni.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!