2024. 04. 23. Kedd Béla napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:00

Háború Ukrajnában

Háború Ukrajnában: átállnak a drónok háborújára

Vendégeink a stúdióban Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, Csizmadia Tamás jogász, közíró és Yann Caspar újságíró, jogász. Műsorvezető: Ferkó Dániel.

  • Háború Ukrajnában: átállnak a drónok háborújára

A tartalomból: 

  • Tükörakciókra provokálnak minket, meglátjuk, mit kezdünk vele - mondta Putyin a Moszkva elleni dróntámadással kapcsolatban tegnap. Az orosz elnök szerint az Ukrajnának nevezett területet a Nyugat által vezetett emberek irányítják. A Fehér Ház közölte, hogy nem tudja elnézni az Oroszországon belüli támadásokat – írja a The Guardian.
  • A brit külügyminiszter szerint Ukrajnának szabad önvédelemből támadásokat végrehajtani orosz területeken lévő célpontok ellen is. James Cleverly erről Tallinnban beszélt, ahol a NATO-tanácskozásra érkezett. Kijev tagadja, hogy köze lett volna a tegnap hajnali dróntámadásokhoz az orosz fővárosban.
  • Története legnagyobb légi hadgyakorlatára készül a NATO csaknem 240 vadászrepülő mozgósításával, ami még a polgári repülésre is hatással lesz. A június 12-én német központi irányítással kezdődő, mintegy tízezer katonával folytatandó gyakorlaton 23 különböző repülőgéptípust használnak majd, és 25 ország légiereje működik együtt.
  • A NATO további 700 katonát küld Koszovóba - jelentette be Jens Stoltenberg NATO-főtitkár. A Global Times-nak nyilatkozó katonai szakértő szerint a szövetség újabb csatateret hoz létre az európai kontinensen.
  • Moszkvában őrizetbe vettek egy ukrán nőt, aki új régiókból akart árvákat vinni külföldre – közölte a RIA Novosztyival a bűnüldöző szervek névtelenséget kérő forrása. A nő a Mentsétek meg Ukrajnát Alapítvány utasítására érkezett Oroszországba, hogy árvákat vigyen ki a felszabadított területekről - állította a forrás.
  • A háborúknak van egy másik rettenetes arca is: az emberkereskedelem. Az EBESZ Emberi Jogok Hivatalának emberkereskedelem elleni tanácsadója, Tatjana Kotljarenko szerint április elejéig több mint 378 ezer kísérő nélküli ukrán gyermeknek volt szüksége védelmi segítségre, köztük csaknem 100 ezren árvaházakból és más állami intézményekből jöttek el és hagyták ott Ukrajnát.

Teljes adás: 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!