Megvan a Real Madrid első nagy nyári távozója, aki hiányozni fog

Hét idény után elhagyja a Real Madrid csapatát Marco Asensio, a hírt hivatalos honlapján erősítette meg a spanyol sztárcsapat. A 35-szörös spanyol válogatott szélső visszautasította a klub hosszabbítási ajánlatát, így lejáró szerződéssel, ingyen távozhat. Asensio a Real egyik leghatékonyabb góllövője az idényben a pályán töltött percekhez viszonyítva.

Magyar Nemzet
2023. 06. 03. 15:19
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Mindössze húszévesen érkezett hozzánk, és beírta magát a klub történetébe az egyik legsikeresebb csapat tagjaként. A Real Madrid az otthona, és mindig az is lesz – így vett érzékeny búcsút a királyi gárda távozó játékosától, s persze a rövid közlemény megemlíti Marco Asensio érdemeit is: hét idény alatt 17 cím, közte három BL-győzelem, négy klubvilágbajnoki cím, három európai szuperkupa, három La Liga-arany, egy Királykupa-siker és három Spanyol Szuperkupa-diadal.

Asensio egyike azoknak a lejáró szerződésű játékosoknak, akiknek a sorsa bizonytalan volt a klubnál. A Real Madrid szerette volna megtartani őt, két hosszabbítási ajánlatot is tett a 27 éves szélsőnek, aki azonban visszautasította ezeket. Hírek szerint a PSG vagy valamelyik Premier League-klub lehet Asensio következő állomáshelye.

A Real Madrid egyik leghatékonyabb góllövője volt

A játékos alighanem a Realban betöltött szerepével volt elégedetlen. Ugyan 50 tétmeccsen pályára lépett az idényben, ami jelentős mennyiség, ám az esetek többségében csak csere volt, ami a játékperceiből látványosan kitűnik: 1964 percet futballozott, ami mindössze 21-22 meccs játékideje.

Ennek ellenére Asensio 12 gólt termelt az idényben, ezzel a negyedik helyen áll a Real házi góllövőlistáján, amelyen csak (30), (23) és (19) előzi meg, de mindannyian sokkal többet játszottak nála. Asensio átlagban 163 percenként talált a kapuba, ennél csak Benzema gólátlaga jobb a Realban ebben az idényben (118).  

szólt Marco Asensio érdekében

A legenda szerint annak idején a spanyol teniszcsillag, Rafael Nadal szólt Florentino Péreznek, a Real Madrid elnökének, hogy csapjon le a Mallorcában remekül futballozó Marco Asensióra, és a presidente megfogadta a tanácsot. A szélső így emlékezett vissza a királyi gárdához való csatlakozására: 

– Egy téli napon az ügynököm szólt, hogy a Real érdeklődik irántam. Akkor már több klub is hívogatott, de az egyik bajnoki előtti napon Florentino Pérez telefonált, és közölte, márpedig én a Real Madrid játékosa leszek. Egy nap alatt lezajlott minden: elutaztunk Madridba, megmutatták nekem a Bernabéut és a valdebebasi edzőközpontot, aláírtam a szerződésem, aztán visszatértem Mallorcára, hogy befejezzem a szezont.

Asensiót 2015-ben potom 3,9 millió euróért igazolta le a Real, jelenleg a Transfermarkt szerint 25 milliót ér.

Borítókép: Marco Asensio 2015-ben érkezett a Real Madridhoz, most távozik (Fotó: AFP/Gabriel Bouys)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.