Itt van az utolsó fotó Suhajda Szilárdról, megszólalt a hegymászó, akivel utoljára találkozott

Elmondta, milyen állapotban volt.

Magyar Nemzet
Forrás: Tények, Instagram2023. 05. 31. 14:01
SUHAJDA Szilárd
Békéscsaba, 2023. május 28. Mécsest gyújt egy emlékezõ Suhajda Szilárd egykori iskolájában, a Békéscsabai Belvárosi Általános Iskola és Gimnázium aulájában 2023. május 28-án. A magyar hegymászót nem találta meg a Mount Everesten a keresésére május 26-án reggel indult mentõcsapat, ezért befejezték a keresést. MTI/Lehoczky Péter Fotó: Lehoczky Péter
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Megszólalt az a hegymászó, aki utoljára találkozott a halálzónában – nyolcezer méter magasság felett – Suhajda Szilárddal – adta hírül a Tények.  Price Márton Péter azt mondta, Szilárd nagyon jó formában volt, beszéltek egymással, sőt közös fotót is készítettek a csúcstámadás előtt. 

– Mentem felfelé, és sok sikert kívánt nekem a csúcsmászáshoz. Mondtam neki, hogy én is nagyon sok sikert kívánok neki, és akkor másszon, amikor mások is lesznek, annak ellenére, hogy serpa segítsége nélkül és oxigén nélkül mászik. Tényleg nagyon jó erőben volt – részletezte a hegymászó. 

Neki sikerült feljutnia oxigénpalackkal, a békéscsabai hegymászó keresését azonban azóta már leállították, és a családja is feladta a reményt, hogy valaha élve viszontlátják őt. Ez az utolsó kép, ami Suhajda Szilárdról készült, ennek tanúsága szerint pedig a hegymászó teljesen biztosan eljutott a Hillary-lépcső aljáig, azonban egyelőre rejtély, hogy később mi történhetett vele. 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/Lehoczky Péter)

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.