La Repubblica: A szuverén állam példája az Egyesült Államokban is Orbán Viktor Magyarországa

2022. augusztus 15. 08:34

„Európa jövőjét inkább a Brexit határozza meg, bár Orbán kerüli a Huxitot” – írja az olasz napilap.

2022. augusztus 15. 08:34
null

Az olasz napilap szerint a cél a nyugati demokráciákban, hogy megtörjék szabályaikat, és hogy konzervatív autokráciává alakítsák át őket.

„A CPAC is Budapestet választotta követendő mintának a demokráciák belülről történő aláásására. Európa jövőjét inkább a Brexit határozza meg, bár Orbán kerüli a Huxitot, mert szeretne még profitálni Brüsszelből, és inkább az Európai Unióban maradással akadályozza azt” – olvasható a cikkben.

A La Repubblica szerint Orbán Viktor arra volt képes, hogy a törvények megkerülésével despotizmust építsen, ami a „gulyás tekintélyelvűség” exportálható modellje. „A média irányítása, hogy elhallgattassák az ellenzéket, az egyetemek gyarmatosítása és a választási rendszer manipulálása volt a cél. Így jött létre a demokráciának álcázott tekintélyelvű rendszer” – írják.

Nyitókép: Zach D Roberts / NurPhoto / NurPhoto via AFP

 

Kapcsolódó cikkek

Összesen 78 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
krampus
2022. augusztus 16. 16:33
A judeobolsevikoknak a demokracia addig tart, amig nem ok vannak hatalmon!
Langyos hurkazsír
2022. augusztus 16. 08:43
3.000.- milliárd hiány.... Kedves olasz "barátaim"..
utolsó kisgazda
2022. augusztus 16. 04:16
REZSICSÖKKENTÉS ! (karlendítés) Amerika menjen a kurva anyjába Európai Unio menjen a kurva anyjába. Ti meg maradjatok itt. FELCSÚT ! (karlendítés)
Hydra Esus
2022. augusztus 15. 17:45
Az ellenzéknek megvolt az esélye, hogy jól kormányozzon. Elbaszták.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik