2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

Híradó 12:00

Kék hírek

Holtan találták a népszerű rappert, szívszorító üzenetet hagyott hátra

A fiatal férfi a sorozás híre után öngyilkos lett, búcsúvideójában pedig elárulta: képtelen lenne arra, hogy megölje a saját népét, így inkább véget vet az életének.

  • Holtan találták a népszerű rappert, szívszorító üzenetet hagyott hátra

A Walkie becenéven zenélő Ivan Vitalievich Petunin holttestére otthonának, a dél-oroszországi Krasznodar városának egyik toronyházában találtak rá, miután a 27 éves rapper sokkoló videóüzenetet tett közzé a Telegramon: 

ebben elmondja, hogy képtelen ölni egy eszme miatt. 

Az összeomlást és a pánikot az okozta, hogy nemrégiben az orosz elnök, Vlagyimir Putyin bejelentette: részleges mozgósítást rendel el Oroszországban, melynek keretében a tartalékosokat is be fogják hívni. A bejelentés után azonnal bizarr menekülési hullám indult el az országban, az emberek tömegével igyekeztek elhagyni hazájukat: egy óra alatt elkeltek a vízummentes országokba induló repülőkre szóló jegyek, míg mások azonnal kocsiba pattantak, hogy autóval hagyják el a határt Grúzia, Örményország vagy éppen Törökország felé, de már sokan veszik az irányt Kazahsztán vagy éppen Finnország irányába. A határokon azóta hatalmas a torlódás, sokszor akár egy napot is várakoznak a menekülők, hogy átjussanak a határon, így van, aki görkorcsolyával, biciklivel vagy éppen rollerrel próbálkozott, de akad drasztikusabb megoldás is: sokan eltörik a végtagjaikat azért, hogy ne tudják őket besorozni.

 

A Daily Mail azt írja, hogy a tragikus sorsú zenész korábban az orosz hadseregben szolgált, ahonnan idegösszeomlással leszerelték, majd elmegyógyintézetben ápolták. 

Az utóbbi időben állapota javult, azonban teljesen összeomlott, mikor meghallotta a bejelentést. 

- Ha ezt a videót nézitek, akkor már nem élek. A gyilkosság bűnét nem tudom a lelkemre venni és nem is akarom. Nem vagyok kész ölni egyetlen eszményért sem

 - közölte a csatornán az elkeseredett férfi. 

A hatalmas orosz ellenállási hullámra Putyin is visszakozott, legutóbbi tévéinterjújában közölte: bár a 65 év alatti oroszok nagy része tartalékként van nyilvántartva, ezért behívható, sokaknak tévesen küldtek behívó levelet, és elsősorban azokra számítanak, akiknek a szakmai múltja indokolja a sorozást:

- Ha hiba van, azt javítani kell. Vissza kell vonni azokat a behívókat, amelyeket alapos indok nélkül küldtek ki - mentegette korábbi döntését az elnök. 

Van segítség!

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123-as ingyenes lelkielsősegély-számot, vagy keresse fel a www.ongyilkossagmegelozes.hu oldalt!

Borsonline

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Már érik a szamóca, jó termés várható

Már érik a szamóca, jó termés várható

A fűtött és fűtetlen fóliasátrakban már érik a magyar szamóca, május elején a szabadföldi ültetvényeken is megkezdődhet a szüret. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a Magyar Zöldség Gyümölcs Szakmaközi Szervezet (FruitVeB) csütörtökön kiadott körképe szerint az idén kiegyensúlyozott termés várható.
13 éves lányt molesztált, őrizetbe került

13 éves lányt molesztált, őrizetbe került

Egy baranyai lakásotthon nevelője tett bejelentést a rendőrségen április 21-én arról, hogy egyik neveltjük az előző éjszakát egy ismeretlen férfival Baranyajenőn töltötte. A 13 éves lány elmondása szerint akarata ellenére a férfi fogdosta és szexuálisan molesztálta őt.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!