Putyin leváltotta a Nyugati Katonai Körzet vezetőjét

2022. október 04. 08:28

Az orosz meghátrálásra reagált az elnök.

2022. október 04. 08:28
null

A washingtoni Hadtudományi Intézet (ISW) arról ír jelentésében, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök Roman Berdnyikov altábornagyra cserélte Alekszandr Zsuravlev vezérezredest a Nyugati Katonai Körzet élén. A leváltott vezérezredes egységei főként az északkeleti Harkivi területen tevékenykedtek, írják.

A washingtoni intézet szerint ezzel a lépéssel Putyin megpróbálja elhárítani a felelősséget

a központi körzet vezetőjéről, Alekszander Lapinról, miután Liman városában az oroszok meghátrálni kényszerültek és a jövőbeli esetleges kudarcokért is Berdnyikov lenne majd a felelős.

Nyitókép: Mikhail Klimentyev / Sputnik / AFP

Kapcsolódó cikkek

Összesen 88 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Halder
2022. október 04. 11:05
B_kanya mindjárt megjelenik, hogy nincs itt semmi látnivaló, minden a legnagyobb rendben. Csak egészségügyi okok miatt kellett leváltani.
McFoker
2022. október 04. 10:46
Még nem esett ki az ablakon a harmadikról, miközben hátba lőtte magát háromszor?
Reszelő Aladár
2022. október 04. 10:39
Valami azt súgja, hogy a ruszkik mostanra érzékelik, hogy ezt a háborút akár tényleg el is veszthetik. Ezt sosem akartam látni. A nyugat igen. A vége egy all-in lesz, de akkor meg az Úr irgalmazzon. Nekik is, nekünk is.
foldizs
2022. október 04. 10:10
Ha alkalmatlan, akkor talán annak is fel kellene merülnie, hogy ki nevezte ki...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik