2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Sport

Ferguson és Wenger a Hírességek Csarnokában

Sir Alex Ferguson és Arséne Wenger személyében az első edzők is bekerültek a Hírességek Csarnokába az angol labdarúgó Premier League-ben.

  • Ferguson és Wenger a Hírességek Csarnokában

Ferguson a sorozat történetének legeredményesebb trénere, 2013-as nyugdíjba vonulása előtt 13 bajnoki címet nyert a Manchester Uniteddel. Wenger 1996 és 2018 között három alkalommal végzett az első helyen az Arsenal menedzsereként, a 2003/04-es szezonban veretlenül diadalmaskodott csapatával.

A skót és a francia szakember hosszú évekig nagy riválisa volt egymásnak az oldalvonal mellett.

"Nagy megtiszteltetés, amikor ilyen elismerésben részesülsz" - írta közleményében Ferguson. - "De ez nem csak rólam szól. Ez elismerése a Manchester Unitednek is, és annak a kapocsnak, amely közöttünk volt hosszú éveken át. Ezért a klubra, az alkalmazottakra és a játékosaimra is büszke vagyok."

A Hall of Fame azokat a személyeket ismeri el és ünnepli, akik kiemelkedően sikeresek voltak a PL 1992-es létrehozása óta és nagy hatással voltak rá.

A 81 éves Ferguson abszolút rekordere a Premier League-nek 810 mérkőzésen aratott 528 győzelemmel és 1752 ponttal. Tizenegy alkalommal volt az év edzője.

Wenger csúcstartó a meccsek számát tekintve, 828 mérkőzésén 476 győzelmet aratott és 199-szor játszott döntetlent az Ágyúsokkal. A 73 éves szakember lett 1998-ban, 2002-ben és 2004-ben a szezon legjobb trénere.

"Hogy Sir Alex-szel osztozhatok ezen az elismerésen, az nagy megtiszteltetés. - mondta Wenger. - Olyanok vagyunk, mint két bokszoló, akik őrülten küzdenek egymással, de mégis együtt teszik meg az utat. Ami marad, az a tisztelet. Azt szeretném, ha az emberek úgy emlékeznének rám, mint aki imádta az Arsenalt, tisztelte a klub értékeit és akkor távozott, amikor megvolt a növekedés, a még nagyobbá fejlődés lehetősége."

A két legendás edző korábbi játékosai közül már nyolcan - David Beckham, Eric Cantona, Roy Keane, Wayne Rooney, Peter Schmeichel, Paul Scholes, illetve Thierry Henry és Patrick Vieira - tagjai a Hírességek Csarnokának a Premier League-ben.

BORÍTÓKÉP: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!