Így reagált az ügyészség Magyar Péter állításaira

Helytállónak titulálták azt a megállapítást, miszerint Polt Péter legfőbb ügyész nem uralja a vádhatóságot.

2024. 03. 26. 16:53
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Fővárosi Nyomozó Ügyészség az előtte folyamatban lévő büntetőügyben ma ismét tanúként hallgatta ki Magyar Pétert – írta közleményében Magyarország Ügyészsége. Felidézték, Magyar Péter a kihallgatása előtt nyilvánosságra hozott egy, a volt házastársával, Varga Judit egykori igazságügyi miniszterrel folytatott magánbeszélgetésről készült hangfelvételt.

Az állami hivatalos szerv hangsúlyozta: 

helytálló az a hangfelvételen szereplő megállapítás, amely szerint  Polt Péter legfőbb ügyész nem uralja az ügyészséget. 

A legfőbb ügyész vezeti és irányítja Magyarország Ügyészségét, ahol a törvények uralma érvényesül – szögezték le. Hozzátették, az ügyészség valamennyi, a felvételen és a Magyar Péter tanúkihallgatásán elhangzott állítást elemzi, értékeli és további bizonyítási cselekményeket végez.

 

Fizikai képtelenség átírni az iratokat

Az ügyészség szerint ismételten szükséges rámutatni arra, hogy ügyészségi iratok eltüntetése, átírása nemcsak jogi, hanem fizikai képtelenség is. Valamennyi, az ügyészségen megjelenő adat, és annak sorsa keletkezésétől kezdve dokumentálva van, ráadásul ezek az adatok nemcsak egy helyen vannak tárolva, hanem megjelennek más szervek adattárában is, beleértve a nyomozási bírókat vagy a titkos műveleteket végző szerveket. Minden, az ún. Völner–Schadl-ügyben keletkezett dokumentum sorsa ismert, az adatokból feltárható valamennyi cselekmény vizsgálata a vonatkozó törvényeknek megfelelően megtörtént vagy folyamatban van – tájékoztattak.

A vádhatóság közleménye azzal zárult, hogy ezekről részletesebb tájékoztatást 2024. március 28-án sajtótájékoztató keretében ad a Központi Nyomozó Főügyészség.

Borítókép: Magyar Péter az ügyészség épülete előtt (Fotó: Havran Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.