2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Kék hírek

Rollerezés közben vakult meg a négyéves kislány

Egyetlen pillanat elég volt a szörnyű balesethez. A kisgyermek egész élete örökre megváltozhatott.

  • Rollerezés közben vakult meg a négyéves kislány

Egy háromgyerekes édesanya legkisebb gyermekét, a négyéves Coral Allant vitte az óvodába, amikor balesetet szenvedett. A mellette haladó kicsi, ugyanis felbukott, a roller kormánya pedig egyenesen az egyik szemét találta el.

A skót kislány sérülései esőre nem tűntek súlyosnak, nem vérzett, és nem voltak fájdalmai sem. Ám Amanda úgy döntött, inkább töltsék otthon a napot. Később a kislány panaszkodni kezdett, hogy valami belement a szemébe, és homályos lett a látása. Másnap reggel Coral azt állította, hogy egyáltalán nem lát, ezért a szülők elszaladtak vele a legközelebbi szemészetre. Ott közölték velük, hogy a gyermek sérülése rendkívül súlyos, és hogy egyenesen kórházba kell mennie. Sürgősségi műtétre volt szüksége, hogy összevarrják a szemgolyóján lévő többszörös szakadást.

– A szemspecialisták megműtötték Coralt, és most egy hatalmas üveg kontaktlencsét visel, hogy megvédje a varratokat. Azt mondták nekünk, hogy mindent megtesznek, hogy a látása teljesen helyreálljon, de valószínűleg még több műtétre lesz szüksége a jövőben. Még mindig próbálunk rájönni, hogyan történhetett mindez – mondta elcsukló hangon az édesanya, aki azért mesélt lánya balesetéről, hogy más szülők figyelmét felhívja a veszélyre.

– Megtanultuk a leckét, a jövőben a gyermekeim védőszemüveget fognak viselni, amikor olyan tevékenységeket végeznek, amik veszélyt jelentenek a látásukra. Imádkozom, hogy Coral hamarosan meggyógyuljon, és hogy ez a baleset ne változtassa meg az egész életét. Várnunk kell, és meglátjuk, hogy mi lesz – tette hozzá Amanda.

Valószínűleg további hat-nyolc hónapig fognak elhúzódni a kislány megpróbáltatásai, ugyanis a sebeknek időre van szükségük a gyógyuláshoz. A család egy hete nem alszik, annyira aggódnak Coralért, ugyanis az orvosok szerint, még mindig fenn áll a legrosszabb forgatókönyv lehetősége, ami Coral számára azt jelentené, hogy élete végéig vak marad az egyik szemére. 

 

Borsonline

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!