Háromból két helyen a Fidesz nyerte az időközi választást

Barta Gábor: Nemcsak a választókerületi riválisomat, de a teljes DK-frakciót sikerült legyőznünk! 

Munkatársunktól
2022. 09. 25. 20:24
null
20220403 Budapest Választás 2022 országgyűlési választás és gyermekvédelmi népszavazás szavazás szavazókör Fotó: Bach Máté Magyar Nemzet Fotó: Bach Máté
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Miskolcon magabiztos győzelmet aratott az időközi önkormányzati képviselő választáson a kormánypárti kihívója, Barta Gábor, a Fidesz–KDNP jelöltje, aki viszont így visszahódította a baloldaltól a korábban elveszített választókerületet. A 3. számú egyéni választókerületnek azért kellett új képviselőt választania, mert a 2019-ben itt győző DK-s Hegedűs Andrea listán a parlamentbe jutott. 

Nemcsak a választókerületi riválisomat, de a teljes DK-frakciót sikerült legyőznünk! 

– mondta győzelmi beszédében Barta Gábor. Mint fogalmazott: „Hiába kampányoltak az utcán, a lépcsőházakban és a miskolci kocsmákban a DK-frakció tagjai, a Miskolc 3. számú választókerület polgárai a mostani győzelemmel egyértelmű üzenetet küldtek: nincs szükségük árnyékkormányra,  nincs szükségük Gyurcsányra!” Beszédében megköszönte a kampányban dolgozó aktivisták, szimpatizánsok munkáját, majd átadta a szót Csöbör Katalin fideszes országgyűlési képviselőnek, aki a teljes – ahogy Barta fogalmazott – háttérországot biztosította a kampányában. Hozzátette:

Tanulságos időközi választás volt. Az április 3-i országgyűlési választások után most, mondhatni, házhoz jött a pofonért Gyurcsány Ferenc és a DK frakciója. Egy baloldalinak elkönyvelt, ellenzéki vezetésű városban úgy tudtunk győzni, hogy a DK teljes frakciója, élükön Gyurcsány Ferenccel, napokig személyesen kampányoltak a választókerületben. A választási eredmény azonban megmutatta, hogy Gyurcsány már csak árnyéka önmagának.

A Fidesz–KDNP miskolci frakciója a közleményében úgy fogalmazott: Barta Gábornak, annak ellenére sikerült nyernie Miskolc 3. számú választókerületében, hogy hét közben a teljes DK-frakció – élén Gyurcsány Ferenccel – személyesen kampányolt riválisának az ellenzéki városvezetésű borsodi megyeszékhelyen. Mint írták, hét közben Miskolcon tartott kihelyezett frakcióülést a Demokratikus Koalíció. Az ülést követően a frakció tagjai ellepték a miskolci 3. számú választókerületet. Fórumokat tartottak szerte a körzetben. „A lelkesedésük azonban minden bizonnyal gyorsan tovaszállt, miután szinte senki sem volt kíváncsi rájuk Miskolcon. Gyurcsány Ferenc utcafórumára is mindössze ötven-hatvan érdeklődő gyűlt össze” – fogalmazott a Fidesz–KDNP miskolci frakciója a közleményében.

Újpesten az időközi önkormányzati képviselő választáson megtartotta a helyét a baloldal, szűk különbséggel nyert az ellenzéki összefogás jelöltje, Maholányi Zsolt. Budapest IV. kerületében a korábbi LMP-s alpolgármester, Kanász-Nagy Máté helyéért küzdöttek a jelöltek. A nyár elején a 2. számú választókerületben már tartottak egy időközit, ezen a választáson a baloldal meg is tudta tartani pozícióját. 

Időközi önkormányzati választást rendeztek Derecskén is, miután korábban a helyhatóság feloszlatta magát. 

A derecskei időközi önkormányzati választás polgármester-választásán az adatok 100 százalékos feldolgozottságát követően a kormánypártok által támogatott Rácz Anikó független jelölt szerzett mandátumot. 

 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Magyar Nemzet/Bach Máté)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.