Bárkivel szexelhetnek a gyerekek egy spanyol miniszter szerint

Az esélyegyenlőségért felelős miniszterről nyilvánosságra került egy videó, amiben azt mondja, hogy a gyerekek bárkivel szexuális kapcsolatot létesíthetnek, akivel csak akarnak – olvasható a V4NA hírügynökség cikkében.

Forrás: V4NA hírügynökség2022. 09. 27. 19:24
IGLESIAS POSSE, Pablo; Montero, Irene; Vera, Noelia
Madrid, 2019. november 11. Pablo Iglesias, az Együtt képesek vagyunk (Unidas Podemos) radikális baloldali pártszövetség vezetõje (j) és élettársa, Irene Montero, a párt alsóházi frakciójának szóvivõje sajtótájékoztatót tart Madridban 2019. november 10-én, a spanyol parlamenti választások napján. MTI/EPA/EFE/Luca Piergiovanni Fotó: Luca Piergiovanni

Az esélyegyenlőségért felelős miniszterről nyilvánosságra került egy videó, amiben azt mondja, hogy a gyerekek bárkivel szexuális kapcsolatot létesíthetnek, akivel csak akarnak – olvasható a V4NA hírügynökség cikkében.

A spanyol kormány egyik tagja nemrégiben azzal került a figyelem középpontjába, hogy vérlázító kijelentéseket tett a gyermekekről és a szexuális beleegyezésről. A 34 éves miniszter, Irene Montero egy parlamenti ülésen ugyanis azt mondta, hogy

minden lánynak, fiúnak, gyermeknek ebben az országban joga van ahhoz, hogy megismerje a saját testét, joga van tudni, hogy beleegyezése alapján azt szerethet vagy azzal létesíthet szexuális kapcsolatot, akivel akar.

Óriási felháborodás követte az esélyegyenlőségért felelős tárcavezető kijelentését, mivel Spanyolországban a szexuális beleegyezés alsó korhatára 16 év. Montero később kínos magyarázkodásba kezdett, és azt állította, hogy ő csak azért kampányolt, hogy a gyerekek is részesülhessenek átfogó szexuális felvilágosításban, amely lehetővé teszi számukra, hogy a jövőben szabadon élhessék meg a szexualitásukat. Montero azonban az arcpirító magyarázkodással csak azt ismerte be, hogy a radikális csoportok genderideológiáját szeretné átültetni a kormányzati intézkedésekbe – olvasható a V4NA hírügynökség cikkében.

Kritikusai azonban, akiket ő a szélsőjobboldal tagjainak nevezett, azzal érveltek, hogy kijelentései veszélyeztetik a gyerekeket, és sokan lemondásra szólították fel.

Irene Monterónak azonnal le kell mondania azok után a barbárságok után, amelyeket a spanyol kormány nevében terjesztett a gyermekek és felnőttek közötti szexuális kapcsolatokról. Rettenetes, hogy a spanyolok gyermekeinek védelme az ő kezében van

– írta Edmundo Bal spanyol politikus.

Santiago Abascal, a Vox párt elnöke pedig kijelentette, hogy sürgősen meneszteni kell a tárcavezetőt és végleg be kell zárni az általa vezetett minisztériumot, majd felszólította a minisztert, hogy

vegye le a mocskos kezét a gyerekekről.

Borítókép: Irene Montero (Fotó: MTI/EPA/EFE/Luca Piergiovanni)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.