2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Belföld

Rendszeresen bántalmaztak egy 5 éves gyermeket az újpesti gyermekotthonban

Rendszeresen molesztálhattak egy ötéves kislányt Újpesten, egy önkormányzati fenntartású gyermekotthonban. Az esetről az otthon egyik dolgozója számolt be a HírTV-nek.

  • Rendszeresen bántalmaztak egy 5 éves gyermeket az újpesti gyermekotthonban

Egyebek mellett azt állítja, hogy hiába értesítették szakmai vezetőjüket az abúzusról, az nem intézkedett, sőt megpróbálta eltussolni az ügyet. Így a hatóságok csaknem egy hónappal az eset után kezdték el vizsgálni az ügyet.

A gyermekotthon egyik dolgozója levélben kért segítséget a Célpont stábjától, mert az intézményben molesztáltak egy ötéves kislányt és állítása szerint az ügyet el akarták tusolni.

A baloldali önkormányzat sem lépett időben - pedig az ő hatáskörükbe tartozik az Aranyhíd Gyermekek átmeneti otthona - erről már a kerület fideszes önkormányzati képviselője beszélt Célpont című műsorunknak.

Ilyen súlyú bántalmazás esetén azonnal a jelzőrendszer résztvevőihez kell fordulni, azaz a gyámügyi hatósághoz, a rendőrséghez, és ebben az esetben orvost is kellett volna hívni, majd később pszichiátriai ellátásban kellett volna részesíteni nemcsak a sértettet, hanem az elkövetőket is, hisz ők is fiatalkorúak.

Az azonnali elmulasztása nemcsak morális és jogszabályi kérdéseket vet fel, hanem a bántalmazott gyermeknek is súlyosbítja a traumáját.

Minderről bővebben vasárnap Célpont című műsorunk számol be.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!