2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Radar

A Fradi-Újpest utóélete

Vihar egy pohár vízben ahogyan mondani szokták. Ez egy elég nagy pohár, ugyanis a telt házas Groupama Arénában lezajlott Ferencváros -Újpest bajnoki labdarúgó-mérkőzéssel kapcsolatban voltak, akik olyat akartak belemagyarázni a sportesemény körítésébe, ami nem volt. Történt ugyanis, hogy a ferencvárosi szurkolók egy koreográfiát mutattak be a lelátón, amiben egyesek belekeverték az ukrán-orosz háborút.

  • A Fradi-Újpest utóélete

A Fradi-Újpest világszinten is ismert és elismert összecsapás. A két fővárosi klub 118 év alatt 237-szer találkozott egymással a futballpályán..

A magyar labdarúgásban a Fradi-Újpest körülbelül ahhoz hasonlítható mint a spanyol bajnokságban az El Classico a Real Madrid és a Barcelona között, vagy Lazio Róma, netán egy Celtic-Rangers rangadó Skóciában.

A legnagyobb rangadókra vagy a nemzetközi meccsekre a ferencvárosi tábor látványos koreográfiákkal szokott készülni.

A mostani Újpest elleni hazai rangadóra egy olyan speciális koreográfiával készültünk, ami a Rapid Wien, ami nekünk egy baráti testvércsapat, azon belül is nekünk a Tornados Rapid a Green Monstersnek mostmár 16 éves barátja. A Rapid-szurkolókkal régi a barátságunk a legnehezebb időkben is kitartottak mellettünk, segítettek az NB II-es időszakban, anyagilag is, gyakran járunk egymás meccseire, nagyobb létszámban is, azt gondolom, hogy nagyon jó baráti viszony van

- közölte Hamberger Ádám, a Fradi vezérszurkolója

Nemrég ünnepelte a két szurkolótábor barátságának 15 éves évfordulóját. Erre az alkalomra készült a koreográfia.

A bécsi futball klub és szurkolói a történelmük miatt a mai napig használják a vörös és kék színt.

Az egyik internetes híroldal azonnal orosz zászlót látott a koreográfiában, ráadásul a Fradi orosz edzőjét is belekeverte.

A Fradi vezérszurkolója nem érti a nyilatkozatokat.

Amikor láttam ezt a remek 444.hu-s sok tényt és ellenőrzött tényt tartalmazó cikket, akkor nagyon megmosolyogtam, mert nekünk eszünkbe sem jutott hogy bárkinek az orosz zászló jut eszébe a koreográfiáról, a mai világban a ballib sajtótól már semmin sem lepődünk meg

- tette hozzá Hamberger Ádám.

Egy volt sportkommentátor is azonnal politikai üzenetet látott a mérkőzés előtti látványban. Egri Viktor egyenesen az MLSZ-től kérte számon, hogy miért nézi ezt el.

Valószínű a cikk írója és a sportriporter sincs tisztában azzal, hogy pont a Fradi tábor tevékeny részt vállal a háború óta a menekültek megsegítésében.

Ahogyan a klub a Ferencvárosi TC is a háttérben de segítő kezet nyújt az ukrán területekről menekülni kényszerülő családoknak, például közel 100 gyereknek adtak edzéslehetőséget és szállást.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Radar - Kossuth Lajos emlékezete Monokon + videó

Radar - Kossuth Lajos emlékezete Monokon + videó

Több szempontból is fontos a 2024-es esztendő a Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei Monokon élők számára. A település híres alakja Kossuth Lajos ugyanis 130 évvel ezelőtt hunyt el, valamint 175 éve választották kormányzó elnökké.
Radar - Komloszaurusz a múzeumban + videó

Radar - Komloszaurusz a múzeumban + videó

Komlón átadták azt a múzeum komplexumot, melyben helyet kapott a Komloszaurusz is. Ez az őslény a volt bányászváros területén élt, a szakembereknek a 40 éve talált lábnyomból sikerült rekonstruálni hogyan nézhetett ki az állat. Az épület átalakítása és a kiállítás kialakítása több mint 1 milliárd forintba került.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!