2024. 04. 16. Kedd Csongor napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:00

Külföld

Volodimir Zelenszkij a háború gyermekekre gyakorolt hatásairól tárgyalt Orlando Bloommal

A háborúnak az ukrán gyermekekre gyakorolt súlyos hatásairól folytatott eszmecserét Volodimir Zelenszkij ukrán elnök Orlando Bloom hollywoodi filmsztárral, az UNICEF jószolgálati nagykövetével egy hétfőn közzétett videó szerint.

  • Volodimir Zelenszkij a háború gyermekekre gyakorolt hatásairól tárgyalt Orlando Bloommal

A Karib-tenger kalózai filmsorozat sztárját személyesen fogadta az ukrán elnök Kijevben.

Bloom háromnapos látogatásán az ukrán főváros mellett Irpinben és Gyemidivben is járt az UNICEF közleménye szerint.

"A háború elpusztítja az ukrán gyermekek gyermekkorát" - hangsúlyozta Zelenszkij, hozzátéve, hogy több ezer iskola szenvedett súlyos károkat vagy pusztult el a harcokban.

Az ukrán elnök tájékoztatása szerint csaknem 2,7 millió ukrán iskolás kényszerül online vagy vegyes formában tanulni. A háború miatt nagy a kockázata, hogy a gyerekeknél depresszió, szorongás és más mentális problémák alakulnak ki - fűzte hozzá.

Bloom, aki 2009 óta az UNICEF jószolgálati nagykövete különböző humanitárius projektekben, a beszélgetés során beszámolt egy családnál tett látogatásáról, amelyben a szülők öt saját gyermekük mellett négy örökbe fogadott gyermeket nevelnek.

Mint kiemelte: az UNICEF támogatja az ilyen szülőket, hogy minden ukrán gyermek részese lehessen egy meleg, szerető, elkötelezett családnak. Instagram-oldalán posztolva Bloom a családi közeg előnyeit hangsúlyozta a gyermekotthoni elhelyezéssel szemben.

"Az ukrajnai gyermekeknek vissza kell kapniuk a gyermekkorukat" - mondta.

A 46 éves színész azoknak az ukrán gyermekeknek a sorsát is megemlítette, akiknek a hollétéről nincs hír. Anélkül, hogy kimondta volna Vlagyimir Putyin nevét, "háborús bűnösként" beszélt az orosz elnökről.

Az ukrán gyermekek elhurcolása miatt a hágai Nemzetközi Bíróság letartóztatási parancsot adott ki Putyin ellen. Oroszország ugyanakkor tagadja, hogy gyermekeket deportáltak volna Ukrajnából. Moszkva megfogalmazása szerint a gyermekeket csak biztonságba helyezték az ukrajnai háború miatt.

Zelenszkij elmondta, hogy sok ezer ukrán gyermeket "oroszosítanak" erőszakkal, és fosztanak meg ukrán identitásuktól.

Bloom 2016-ban már járt Ukrajnában, tavaly pedig Moldovába menekült ukrán családokkal is találkozott az UNICEF nagyköveteként.

BORÍTÓKÉP: MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Hidvéghi Balázs: Félnek Orbán Viktoréktól + videó

Hidvéghi Balázs: Félnek Orbán Viktoréktól + videó

Minden határon túlmegy, ami Brüsszelben történt - így reagált Hidvéghi Balázs, a Fidesz-KDNP főpolgármester-jelöltjének kampányfőnöke a HírTV stúdiójában arra, hogy a kerületi polgármester a belga rendőrséggel akarta a bezárattatni a Nemzeti Konzervatívizmus Konferenciát.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!