Vecsei H. Miklós lesz Semmelweis Ignác Koltai Lajos filmjében

2022. május 20. 12:42

Koltai Lajos „az anyák megmentőjéről”, a világhírű Semmelweis Ignácról rendez mozifilmet.

2022. május 20. 12:42
null

Vecsei H. Miklós és Nagy Katica főszereplésével fordulatos, romantikus történelmi filmet rendez Koltai Lajos „az anyák megmentőjéről”, a világhírű Semmelweis Ignácról és koráról. A láthatatlan gyilkos címmel készülő nagyívű alkotás gyártására 2,26 milliárd forint támogatást szavazott meg a Nemzeti Filmintézet Filmszakmai Döntőbizottsága. A mintegy 120 fős stábbal készülő

mozifilm forgatása júliusban kezdődik és a filmet jövőre láthatja a közönség. 

A láthatatlan gyilkos története 1847-ben, a forradalmat megelőző hangulatban kezdődik, a kort a reakció és a reformerek közötti küzdelem határozza meg… a bécsi szülészeti klinikán is. Az ifjú Semmelweis Ignác tanársegéd egyszerre veszi fel a harcot a szülő nők láthatatlan gyilkosával és a konzervatív főnökei vaskalapos nézeteivel. Megszállottan kutat a gyermekágyi lázat kiváltó rejtélyes kórokozó után, amelyben segíti őt egy fiatal osztrák nővér. Az izgalmas nyomozás egyre közelebb hozza őket egymáshoz. A szenzációs felismerés azonban még nem jelent végső győzelmet: Semmelweisnek le kell győznie főnökei ellenállását is. 

– a gyermekágyi láz okozóját. Minden támadás és intrika ellenére halad az útján, megszállott és megalkuvást nem ismerő személyisége vezeti. A kórház vezetése mindent megtesz, hogy Semmelweis útját megkérdőjelezze és keresztezze. Az igazi tehetség, aki megtalálta ösvényét, megy az útján, néha indulattól vezérelve. Semmelweis Ignác magatartás példáját kívánjuk továbbítani a nézőknek. A szenvedély, a kitartás és a következetesség sodró erejű filmjét szeretnénk elkészíteni – nagyszerű színészeket találtunk hozzá. A sors különös fintora, hogy mai világunk, 2020 óta ismét egy ilyen láthatatlan ellenséggel vívja csatáját.” – nyilatkozta Koltai Lajos.

A láthatatlan gyilkos Maruszki Balázs és Kormos Anett forgatókönyvéből készül, producere Lajos Tamás és Vida József.

Nyitókép: NFI/MTVA/Zih Zsolt

Kapcsolódó cikkek

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
fideszes2022
2022. május 21. 19:43
Nem szeretem Vecseit... önjelölt hős, mert olvas verseket. Nagy produktum...
Nannyó
2022. május 20. 15:35
Imádlak, Koltai. Te legalább nem valami amerikai buzit szerződtetsz a főszerepre.
szodabár
2022. május 20. 15:21
Csakhogy a mai láthatatlan ellenség Kínában készült a szárazlábú Vörös-tengeri gyalogosok megrendelésére. Billgeci.
Sulammit
2022. május 20. 15:10
Vecsei Miki jó színész. Már több mindenben bizonyított. Kormos Anett, pedig jó forgatókönyvíró és kitűnő humorista. Reméljük, hogy jó film lesz.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik