Ütötték-vágták Magyarországot migrációs álláspontja miatt, már a Bizottság elnöke is máshogy gondolja

2023. február 01. 17:23

Váratlan bejelentés: Ursula von der Leyen szerint Európa érdeke, hogy megerősítse külső határait.

2023. február 01. 17:23
null

Válaszul a jelentősen fokozódó migrációs nyomásra, Európa érdeke az erős külső határok biztosítása – jelentette ki Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke Brüsszelben, az Európai Parlament plenáris ülésén szerdán.

A jövő heti, soron kívüli európai uniós csúcstalálkozó témájával, a migrációs kihívásokkal foglalkozó EP-vitán Ursula von der Leyen hangoztatta: az Európai Unió képes megerősíteni a határigazgatási képességeket, támogatni tudja a vonatkozó infrastruktúra létrehozását, és berendezéseket – például drónokat, radart és egyéb megfigyelési eszközöket – tud biztosítani a tagállami hatóságok részére.    

Hangsúlyozta:

fenntartható megoldásokat kell kidolgozni a menekültügy és a migráció területén,

ugyanakkor fontosnak nevezte, hogy a biztonságos és legális beutazási lehetőségek továbbra is a migrációkezelésre vonatkozó átfogó uniós megközelítés részét képezzék.

(MTI)

 

A német sajtó is no-go zónákról beszél

„A tudósítás szerint a probléma hatalmas és vannak olyan területek, ahova a rendőrautók sem merészkednek be, mert azonnal nekik támad 30-40 ember. Tisztában van vele a magyarországi dollármédia is, hogy miket írnak nyugaton vagy addig még nem jutottak el a Google Translate-tel? Mert akkor az illusztrációként mutatott cikkek igen hamar eltűnnek, ha más lesz a megbízás tárgya.

 

Nyitókép: European Parliament / Pool / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP

Kapcsolódó cikkek

Összesen 148 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Reszelő Aladár
2023. február 14. 18:02
Tök jó, de a pénzünket erre sem kapjuk meg, mert #jogállam
holnapislesznap
2023. február 02. 16:38
Nacionalisták lettek hirtelen a globalisták, vagy ez csak szimplán bizniszrasszizmus (ami persze elfogadott)?? Határokról értekezni egy mesevilágban teljességgel illúzióromboló... a kolbászkerítéseket hirtelen szögekkel kivert zártszelvényekre cserélik és a "oneword" meg "egyenlőség" - hajajajjj - nagyabaj...
mondeos
2023. február 02. 13:35
Valaki szólhatna már neki, hogy ez az egész csak egy álprobléma!
Csubszi
2023. február 02. 12:32
Fonnyad a banya!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik