Létrehozva: 2022.08.16.
Módosítva: 2022.08.16.

8 milliót követelnek Majkától a lemondott koncert miatt

Vasárnap az esti órákban Majka váratlan bejelentést tett, és az utolsó pillanatban visszamondta a fehérgyarmati koncertet arra hivatkozva, hogy a szerződésben leírt feltételek nem valósultak meg. Csúnya véget érhetett volna az este a rendezvényen megjelentek számára, ám a szervezőknek köszönhetően elképesztő fordulatot vettek az események.

Szerző Ripost

Óriási embertömeg gyűlt össze Fehérgyarmaton vasárnap az esti órákban. A 2022-es Gyarmati Vigasságokra érkezők izgatottan várták Majka koncertjét. Nem csoda, hogy hideg zuhanyként érte őket az önkormányzat bejelentése, miszerint a beharangozott program elmarad.  

Majka az Instagram-oldalára feltöltött videóban mondta el az okokat.  

„Szerettünk volna egy szuperkoncertet adni nektek, de sajnos a helyszíni technika és a szerződésben foglalt feltételek semmiben nem felelnek meg annak, amire nekünk és nektek szükségetek van” – írta a rapper a közleményben, ám arra, ami ezután következett, ő maga sem számított. 

Fotó: Végh István

Curtis: Először azt hittem, hogy vicc 

Mindenki számára ismert, hogy Majka és Curtis 11 év után, úgy tűnik, végleg lezárták életüknek közös fejezetét, és a jövőben már nem lépnek fel együtt. Ezt tudva a hoppon maradt szervezők igencsak bravúrosan oldották meg a helyzetet, ami egyébként kínos véget is érhetett volna. Az élet furcsa dolgokat produkál, mivel a rendezvény létrehozói egy laza mozdulattal felemelték a telefont, és megkérdezték Curtist, hogy beugrana-e egykori jó barátja helyére.  

Egy erdélyi turnén voltam, és vasárnap estére 2100 kilométerrel a hátam mögött ledőltem a kedvesemmel, amikor hívott a koncertszervezőm. Először azt hittem, hogy viccel, mert láttam, hogy mi a helyzet. Igazából a jó szándék vezérelt, hogy megint tudjak segíteni a Petinek, a szervezőknek, és hogy ne maradjanak buli nélkül a rajongók, ami tök jól sikerült, mert több ezer ember várt, és nagyon jó volt a hangulat 

– mondta a Borsnak a rapper.  

„Még a kesudiója is be volt készítve” 

Curtis tehát megmentette az estét, és fergeteges hangulatú bulival ajándékozta meg a tömeget. A közönség egy emberként tombolt, a helyszínen készült felvételeken nyoma sincs rossz hangulatnak vagy csalódottságnak, amiért Majka lemondta az estét.  

Először a térségben élő előadók érkeztek, majd Curtis, aki szenzációs koncertet adott, pedig neki még annyi technikai feltétel sem volt adott, mint Majkának: addigra leszerelték a led-falat, mert ő a sajátját hozta volna. Azt gondolom, Curtisről híresztelhetnek bármit, egy ásványvízzel a kezében állt ki, és összesen annyit ivott, miközben egy fergeteges műsort adott. Igazán emberi volt! Látszik, hogy ő írta a dalokat, mert mindenféle tűz és látványelem nélkül produkált egy zseniális koncertet! Sokan azt mondták, jobban jártak, mintha Majkát hallották volna 

– ontotta magából a dicsérő szavakat dr. Péter Csaba, Fehérgyarmat polgármestere, aki hozzátette, anyagilag igencsak rosszul jártak. 

A polgármestere értetlenül áll a történtek előtt, hiszen nem ez az első eset, hogy nagyszabású produkciót vittek színpadra.  

" Vállalkozóink vannak, akik hozzák a színpad- és hangtechnikát, és tavaly megoldották a Halott pénz, Tankcsapda, vagy Rúzsa Magdi előadását is. Értelmezhetetlen, mert egyeztetés volt a hangtechnikusok között. Vártuk nagy szeretettel, még a kesudiója is be volt készítve, de hát nem jött el, nekünk pedig meg kellett oldani ezt a feladatot" – magyarázta a polgármester, aki ügyesen megoldotta a helyzetet. 

Futnak a pénzük után 

Fehérgyarmat jó ideig nem felejti a vasárnap estét, már csak azért sem, mert kénytelenek jogi útra terelni a történteket.  

Mi előre kifizettük a teljes koncert díját. Ő tulajdonképpen 8,1 millióval lelépett, mert előre kellett fizetni. Nyilván keressük a jogi lehetőségeket, nem gondolom, hogy lemondunk ennyi pénzről. Lehet, hogy a művész urat vezetik félre, de egy biztos, semmilyen együttműködési készség nem volt a részükről 

– zárta gondolatait dr. Péter Csaba, aki bízik abban, hogy sikerül majd rendezniük a helyzetet. 

A Bors munkatársának megszólalt Majka is, aki a gázsit illetően annyit mondott: 

"Az, hogy előre kifizetik, az nem csak nekünk van, hanem minden egyes nagy zenekarnak Magyarországon. Ez egy általános, bevett szokás" – magyarázta a rapper, s az ügyben bővebben nem kívánt nyilatkozni.

Szerző Ripost

Ez is érdekelhet

origo.hu

Nagy az aggodalom Szilágyi Áron drámai sérülése miatt

origo.hu

A HVG által megszerzett rendőri jelentés drámaian részletezi, Magyar Péter hogyan kínozta Varga Juditot

life.hu

Négy csillagjegy szülöttei úgy bánnak az édesanyjukkal, mint egy királynővel

vg.hu

Különösen pusztító vírust terjesztő kullancsfaj jelent meg hazánkban

ripost.hu

Kiadták a riasztást, brutális, ami az országra vár

vg.hu

Hivatalos: Lázár János minisztériuma bejelentette, mikortól kapható az egynapos autópálya-matrica – ez a pontos dátum és ár

origo.hu

Megható sorokkal üzent a barátjának Tóth Gabi

mindmegette.hu

Szabad-e locsolni? 5 szívderítő locsolóvers húsvétra

ripost.hu

Elszólta magát Iszak Eszter? Csutiék hármasban érkeztek!

vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

ripost.hu

„Mi bajotok van?” — MC Hawer kiakadt a Házasság első látásra bombázóira

ripost.hu

Olyat találtak az ellenőrök az egyik KFC konyhájában, azonnal bezáratták

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

FÜLES

Külföldön folytathatja a Fekete Vonat sztárja

FÜLES

Friss hírek érkeztek a börtönben lévő Papaszitáról!

FÜLES

Aurelio visszament az exéhez? Kiderült az igazság!

FÜLES

Kulcsár Edina közel 700 ezerért kapott ékszereket a férjétől

FÜLES

Megtörte a csendet Kamilla királyné: ezt árulta el a rákbeteg Katalinnal kapcsolatban

FÜLES

„Mi bajotok van?” — MC Hawer kiakadt a Házasság első látásra bombázóira

FÜLES

Elszólta magát Iszak Eszter? Csutiék hármasban érkeztek!

FÜLES

Minden kérdésre választ adott a palota: így van jelenleg a rákkezelés alatt álló Katalin