RETRO RÁDIÓ

Dermesztő részletek derültek ki a vonat elé ugró gyürei 11 éves kislány ügyéről





Iskolai zaklatás miatt próbálhatott véget vetni éltének az a 11 éves kislány, aki vasárnap kora délután lépett a vonat elé a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Gyürén. Hannát az anyai nagyszülei nevelik. József, a nagyapja a Borsnak elmondta: unokáját a diáktársai piszkálták, és a család hiába jelezte a problémát a helyi intézmény felé.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2022.09.28.
borzalmas tettek

Hannát kiskorától kezdve a nagyszülei nevelik. Ugyan tartja a kapcsolatot az édesanyjával, de a fejlődését szorosan csak József és Zsuzsanna befolyásolta. Ők a tanúi a mindennapjainak, velük osztja meg minden örömét és bánatát. A nagyapának van elképzelése, hogy a 11 éves gyermek miért léphetett a házuktól alig 300 méternyire a vonat elé a nyílt pályán – írja a Bors.

Egy ilyen vonat elé ugrott a 11 éves kislány – Fotó: Huszár Gábor / HG Kisalföld

Iskolai zaklatás miatt lépett a vonat elé az unokám. A gyerekek sajnos cikizik egymást, mert egyszerűen ilyenek. Szomorú, de ez a helyzet. Hannát is csúfolták az iskolában – mondta a Borsnak József, mire egy velük élő rokon megjegyezte: ugyan nem volt különösebb probléma a lány megjelenésével, főleg a külseje miatt érték gonosz kritikák.

„Emellett amiatt is bántották, hogy kifejezetten jó tanuló volt. Többször is sírva jött haza, és olyan is előfordult, hogy összeverekedett egy osztálytársával” – jelentette ki a családtag.

A tragédia helyszíne mésszel volt felszórva a Bors ottjártakor – Fotó: Bors

A nagypapa állítja: bement az iskolába, hogy a problémát jelezze, de ennek nem lett megnyugtató eredménye.

„A gázolás után is csak annyit mondtak, hogy nem iskolaidőben történt, ezért nincs hozzá közük. Felháborító” – mérgelődött József. Természetesen mindenről megkérdezte a Bors a tanintézmény vezetőjét is, de az igazgató nem kívánt nyilatkozni.

A nagypapa állítása szerint többször jelezte az iskola felé, hogy bántják az unokáját, az intézmény vezetése nem tett semmit – Fotó: Bors

Hannának több testvére van, akik különböző helyeken nevelkednek.

„A családi helyzetünk bonyolult, de Hanna velünk mindig is boldog volt. Az erőnkön felül is mindent megadunk neki. Nemcsak saját szobája van, hanem külön számítógépet és tévét is vettünk neki. Igyekszünk szép ruhákban járatni. Vasárnap is csak azért mentem el itthonról néhány órára, hogy némi pénzt keressek. Markológépeket kezelek, dolgozom a hivatalban, maszekolok. Mindent megteszek, hogy a szeretteimnek jó életük legyen” – mesélte József, és hozzátette: amikor hazafelé tartott, meglátta a mentőhelikoptert, és afelől érdeklődött, mi történt. Ekkor tudta meg, az unokáját életveszélyes állapotban szállították kórházba.

Kerestük az iskolát, de nem kívántak nyilatkozni az ügyben – Fotó: Bors

Hanna állapota válságos. A lába szilánkosra tört, és a koponyája is erősen roncsolódott. A család bízik a felépülésében, de tegnap lapzártánkig még mélyaltatásban tartották.

„Várom, hogy felébredjen, megkérdezhessem tőle, hogy mi történt pontosan. Most a feleségem bent van vele a kórházban Nyíregyházán. Számos vizsgálat és műtét vár még rá” – tette hozzá a nagypapa.

Hanna nagypapája állítja, iskolai zaklatás miatt akart véget vetni életének unokája – Fotó: Bors

A helyieket is sokkolta Hanna tragédiája. A gyermeket a legtöbben egy mosolygós, mindig kedves és udvarias lányként írják le.

„Az egyik unokám a kislány osztálytársa. Sokat játszottak együtt a nyáron. Egy rossz szót nem lehet mondani Hannára, a nagyszülei is szeretetben nevelik. Azt tudom, hogy szó volt róla, az édesanyja magához venné, de a gyerek nem akart elköltözni a falunkból. Ez is nagyon nyomasztotta, hiszen ő itt érzi otthon magát” – monda a közeli ismerős.

„Hanna elhelyezésének kérdése megoldódott. Még nagyon régen én hoztam el az ideiglenes nevelőszülőktől. Most sem kell attól tartania, hogy elveszik tőlünk, erről papírunk is van” – reagált a felvetésre a nagyapa.

Van segítség!

Ha Neked, vagy valakinek a környezetedben segítségre van szüksége, tárcsázd a krízishelyzetben lévők részére rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123 telefonszámot, akár mobiltelefonról is, vagy keresd fel a www.ongyilkossagmegelozes.hu oldalt!





Ezeket olvastad már?
„Rám fért már a pihenés” – ezt tervezi Zoltán, a csepeli hajléktalan, akinek 4 hónap után van végre hol aludnia

„Rám fért már a pihenés” – ezt tervezi Zoltán, a csepeli hajléktalan, akinek 4 hónap után van végre hol aludnia

Szerdától újra változnak az üzemanyagárak

Szerdától újra változnak az üzemanyagárak

Elvesztették a csatát – így látják a nyugat-európai gazdák

Elvesztették a csatát – így látják a nyugat-európai gazdák

Most érkezett: európai toplistás magyar bűnöző csuklóján csattant a bilincs

Most érkezett: európai toplistás magyar bűnöző csuklóján csattant a bilincs

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás