Létrehozva: 2022.12.04.
Módosítva: 2022.12.04.

Horror: A balástyai rém újabb áldozatára bukkanhatott a halottlátó - Fotók

Kiss Katót a megérzései vezették a düledező tanyára, ahol a falból kerültek elő a csontok. Talán Szabó Zoltán egyik áldozatáé lehetnek a maradványok.

Kiss Kató egy szeánszot készült tartani Balástya környékén, de még az odaúton megkérte kísérőit, hogy kanyarodjanak el arra a tanyára, ahol 2001-augusztusában több holttestet is találtak a rendőrök, miután Szabó Zoltán beismerte egy helyi vállalkozónő megölését. A tanya immáron két évtizede áll üresen és szinte már teljesen az enyészeté lett, de az ismert halottlátó azt érezte, hogy egy lélek arra kéri, nézzen szét a romok között. Nos, úgy tűnik, hogy az út nem volt hiábavaló, hiszen a düledező falakból csontok kerültek elő, mégpedig onnan, ahová a sugallata irányította.

Kiss Kató a balástyai rém házánál
Fotó: Kiss Kató

 

"Tegnap este óta egy hang folyamatosan pár szót sugdosott nekem. - Öt méter... A ház...- szólt valaki hozzám szinte megállás nélkül. Ezért kellett ma odamennem. A romos ház egyik fala pont öt méter hosszú, és ahogy odaléptem, azonnal megpillantottam valami nem odaillőt. 

Ahogy kicsit megkapargattuk a falat, szép sorban csontok kezdtek előbukkanni a vályogból

- kezdte a Ripostnak Kiss Kató, aki természetesen nem lehet biztos benne, hogy emberi maradványokra bukkant, minden esetre azonnal értesítette a rendőrséget. 

Kiss Kató a balástyai rém házánál
Fotó: Kiss Kató

Cikkünk születése pillanatában még javában tartott a rendőri intézkedés. Éppen az orvost várták, aki megállapítja majd, hogy pontosan milyen csontokat találtak. Ugyanakkor Kató úgy véli, hogy a maradványok emberiek. 

 

"Jelenleg a orvost várjuk a rendőrökkel, akik első ránézésre nem tudták megmondani, hogy a csontok embertől, vagy állattól származnak -e, ahogy én sem. Ahogy én látom, lábszár- és combcsontot találtam és több csigolyadarab is előkerült, így én azt hiszem, hogy embertől származnak. Arról nem beszélve, hogy egy olyan ház falába, ahol ennyi szörnyűség történt, miért rejtene valaki állati maradványokat?"- tette fel a jogos kérdést a halottlátó, aki hozzátette, a csontok előkerülése után megszűntek a sugallatai is. 

Könnyen lehet tehát, hogy a balástyai rém egy újabb áldozatának maradványai kerültek elő a tanya falából. 

 

A balástyai rém háza
Fotó: Kiss Kató

Szabó Zoltán, vagy ahogy a köznyelvbe beivódott, a "balástyai rém" 1998 és 2001-között négy, vagy hat, bár egyesek szerint több brutális gyilkosságot is elkövetett a balástyai tanyán, ahol egyedül élt, miután édesanyja és a testvére is elhunyt. A férfi az első gyilkosság elkövetése előtt már volt büntetve, mivel évekkel korábban megerőszakolt egy hatvanéves nőt. Zoltán ugyanakkor ismert volt erőszakos természetéről, és az sem volt titok, hogy lopásokkal és orvvadászattal igyekezett fenntartani magát. 

Első áldozatával egy környékbeli presszóban ismerkedett meg. Tanyájára csalta a nőt, majd egy nehéz tárggyal többször is fejbe verte. A holttestet lemeztelenítette és a a közelben elásta. A második áldozatával is hasonló módon végzett és majdnem pontosan úgy is járt el, annyi különbséggel, hogy a második áldozat feje nem került elő. Harmadik áldozatát 2000-ben csalta a szilváskertbe, őt megfojtotta és  szintén eltemette a testét. Szabó a negyedik, rábizonyított gyilkosságot 2001 augusztusában követte el. Most egy használt mobiltelefonokkal foglalkozó nőt csalt a tanyájára azzal, hogy jó áron tud szerezni neki készülékeket. Áldozata motorral érkezett és 300 ezer forintot is vitt magával az üzlet reményében. Szabó a nőt végül megfojtotta és a testet pedig ismét a tanyája mellett ásta el. 

A balástyai rém háza
Fotó: Kiss Kató

A rendőrség ekkor már kiemelten foglalkozott a sorozatos eltűnésekkel és lekérték az utolsó bizonyítható áldozat híváslistáját. Így jutottak el Szabó Zoltánhoz, aki a kihallgatása során beismerte a gyilkosságot, majd a többi holttest előkerülésekor azokat is. Később egy újabb gyilkosságot is beismert, de azt a bíróság még így sem látta bizonyítottnak, ezért az nem is került be a vádiratba, mint ahogy egy öttagú román család eltűnésének ügyében sem vonták felelősségre, pedig az üggyel foglalkozó nyomozó annyira biztos volt benne, hogy ő az elkövető, hogy minden egyes holttest helyének elárulásáért 500 ezer forintot ajánlott Szabónak

A sorozatgyilkost végül 2003-ban életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélték. Szabó Zoltán 2005. december 5-én a szegedi Csillag börtönben lett öngyilkos a cellatársával együtt. 

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Zelenszkij beismerte, hogy óriási a baj, közel a vég

origo.hu

Oroszország háborús üzenetet küldött Izraelnek és Iránnak

borsonline.hu

Ez a helyesírási teszt garantáltan megizzaszt: okosabb vagy, mint egy ötödikes?

magyarnemzet.hu

A Hertha már tárgyal Dárdai Pál utódjával, a berlini szurkolók kiakadtak

life.hu

Pázsit helyett, kavics nélkül: talajtakaró növények a kertben

magyarnemzet.hu

Ha utánvéttel rendeli meg a csomagjait, jobb, ha szemmel tartja a futárt

origo.hu

Sejtelmesen üzent Stana Alexandra

ripost.hu

A mai napig zavarba jön tőle: ezt a szerepét bánta meg a legjobban Sandra Bullock

ripost.hu

Tízéves átok alól szabadulnak ezek a csillagjegyek, így találhatod meg a társad idén tavasszal...

ripost.hu

„Modellnek kéne lenned, nem focistának” – Szoboszlainak csúnyán beszóltak

ripost.hu

Sokan lemondanak róla, Hosszú Katinka így juthat ki az olimpiára

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

NÍNÓ

Brutális a dugó a Budapest felé vezető főúton, baleset történt

NÍNÓ

Nagy az aggodalom, napok óta nem került elő a 14 éves Milán

NÍNÓ

Most kaptuk: rendőr áll a főúton, tömegkarambol történt

NÍNÓ

Sokkoló fotókat kaptunk a budapesti balesetről, épségben mászott ki a sofőr

NÍNÓ

Súlyos baleset a 44-es főúton: teljes az útzár

NÍNÓ

Drámai részletek a tragédiáról, ide csapódott be a repülőgép Ráckeresztúron

NÍNÓ

Nagy a baj, gázolt a Nyugatiból induló vonat

NÍNÓ

Most kaptuk: lezuhant egy repülő Ráckeresztúrnál, tragédia történt