RETRO RÁDIÓ

Itt a fordulat: megtalálták és lehozták a hegymászó holttestét a Himalájáról





Öt serpa kellett hozzá, hogy lehozzák a testet. Sokan vitatják, hogy ennek meg kellett-e történnie.



Megosztás
Szerző: sv
Létrehozva: 2023.06.02.
Suhajda Szilárd Mount Everest Himalája holttest

Suhajda Szilárd tragédiája egy egész országot rázott meg. Nagyon megoszlik vele kapcsolatban a társadalom véleménye: bár mindenki szerint rettenetes, ami történt, a lakosság egy része szerint felelőtlenség volt palack és serpa nélkül belevágni az Everest meghódításába, mások szerint azonban csak az él igazán, aki mer kockáztatni. Azóta megemlékeztek róla és a Pilisben örök emléket állítottak neki, a Himalájában azonban az élet nem áll meg. 

Goup,Of,Climbers,Reaching,The,Simmit.,Team,Work,Concept
Sokan vágnak neki meghódítani az Everest csúcsát / Fotó: Vixit / Shutterstock

A világ teteje a Mount Everest, a Himalájában azonban más extrém és veszélyes útvonal is húzódik. A hegymászók és kalandorok szeretnek ezek között válogatni, és nem mindenkinek esik a választása az Everestre. Arról a Bors számolt be, hogy több mint 300 temetetlen holttest található a Mount Everesten, és azt is summázza, hogy miért nehéz (vagy olykor lehetetlen) lehozni onnan a testeket. Éppen ezért hatalmas tervezést és szerencsét, no meg persze tehetséget igényel az, hogy egy-egy testet le tudjanak hozni, hogy a családja megadhassa a végtisztességet. 

A Mandiner most arról számolt be, hogy megtörtént a csoda. A német hegymászó, Luis Stitzinger a világ harmadik legnagyobb hegycsúcsát próbálta megmászni, azonban Suhajda Szilárdhoz hasonlóan az ő jeladója is aggasztó csöndbe burkolózott. Május 25-én eltűntnek nyilvánították, később pedig Nepál és India határán, 8400 méteres magasságban megtalálták a holttestét. Testének leszállítását kísérelték meg a serpák, ezúttal sikerrel. Öt serpa kellett hozzá, de sikerült lehozniuk, hogy családja eltemethesse. 

 





Ezeket olvastad már?
Összeveszett a barátnőjével, ennek köszönheti az életét

Összeveszett a barátnőjével, ennek köszönheti az életét

Többszáz milliót fizettek a Titanic ajtajáért

Többszáz milliót fizettek a Titanic ajtajáért

Féktelen düh: Magyar Péter nem tudta elviselni Varga Judit sikereit

Féktelen düh: Magyar Péter nem tudta elviselni Varga Judit sikereit

Fontos hírt közölt a KSH a magyar bérekkel kapcsolatban

Fontos hírt közölt a KSH a magyar bérekkel kapcsolatban

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás