Biológus állítja: hosszú és fájdalmas halál vár a Csernobilban állomásozó orosz katonákra

Forrás: EyePress via AFP -
radioaktív mérgezés csernobili katasztrófa Orosz-ukrán háború biológus Csernobil
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A csernobili katasztrófa körzetében lövészárkokat ásó oroszok százaira várhat hosszadalmas, fájdalmas haláltusa - állítja egy biológus.

A nukleáris szakértők úgy vélik, a Csernobilban dolgozó orosz katonák zömét éveken belül halálos rák támadja majd meg - írja a Bors.

A haderő jelenleg a lövészárkok kialakításán dolgozik, ám a szakemberek szerint ez épp elég, ezzel a katonák a saját sírjukat ássák. A The Sun munkatársai is a környékre látogattak a közelmúltban, és megfigyelték a védelmi burokkal ellátott atomerőmű szomszédságát.

Dr. Olena Buntova, a Csernobilban élő visszavonult biológus 1986 óta vizsgálta a katasztrófa utáni állapotokat, ő így fogalmazott:

Forrás: EyePress via AFP

Korábban arról szóltak a hírek, hogy erősen radioaktív tárgyakat vittek magukkal az orosz katonák Csernobilból, és hónapok óta attól retteg a világ, hogy atomtragédiába torkollhat az orosz katonák agressziója.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.