Létrehozva: 2022.11.26.

Így süsd a hurkát és a kolbászt, hogy ne durranjon ki!

Ez az egyik legfinomabb téli fogás, kár lenne kihagyni! A hurka és kolbász sütése azonban hiába tűnik egyszerűnek, gyakori, hogy menet közben a hurka szétdurran. Ezzel a trükkel azonban ez nem fordulhat elő.

Eljött a disznótoros ételek ideje, és akár háztól szerzed be az alapanyagokat, akár a hentesnél veszed, a hurka és kolbász sütése nem maradhat el. Ez a páros isteni finom, rendkívül laktató, és akár ebédre, akár vacsorára fejedelmi lakoma lehet. Tálalhatod mustárral, házi savanyúsággal, de mindenképpen friss kenyér dukál hozzá. A hurka és kolbász sütése bár elsőre egyszerűnek tűnik, nagyon könnyen előfordulhat még a legjobb recept mellett is, hogy a hurka kidurran. Szerencsére ezt el lehet kerülni, mutatjuk a trükköt!

A hurka és kolbász sütése gyors és egyszerű, de van, hogy baki történik közben.
A hurka és kolbász sütése nem nagy ördöngösség, csak pár dologra kell figyelni. Fotó: Peter Gyorfi-Batori / Shutterstock

Elő a fogpiszkálóval!

Megoszlanak a vélemények, meg kell-e szurkálni a hurkát, kolbászt sütés előtt, és sokszor ennek ellenére is szétrepedhet a sütőben. A szurkálós módszer továbbfejlesztett változata szerint fogpiszkálókat kell szurkálni a hurkába, kolbászba még azelőtt, hogy a sütőbe kerülnének; így a gőz a lyukakon távozni tud, de a bél sem reped meg.

Egyszerű és zseniális trükk: a hurka és kolbász sütése így gyerekjáték! Fotó: Vali hagyományos konyhája / Facebook

Lassan kezdd sütni

Persze önmagában a fogpiszkálós módszer sem fog működni, ha a hurka és kolbász sütése során nem tartasz be néhány alapszabályt. Például, hogy minél lassabban indítod a sütést, annál valószínűbb, hogy egyben maradnak a finomságok. Hideg sütőbe tedd, ha tepsiben sütöd, ha pedig a tűzhelyen, serpenyőben, akkor ne a forró zsírba dobd a hurkát, kolbászt, hanem együtt melegedjen fel vele. Tűzhelyen tegyél rá fedőt, és tartsd a főzőlapot alacsony hőfokon. Aranyszabály, hogy akár sütőben, akár tűzhelyen sütöd, egy kevés zsiradékot is vizet mindig tegyél alájuk.

Így készítsd:

  • Mindig megbízható helyről szerezd be a hurkát, kolbászt, hiszen fontos, hogy friss legyen.
  • Áztasd sütés előtt 10-15 perccel hideg vízbe, így rugalmasabb lesz a bőr, és kisebb az esélye, hogy szétpukkan.
  • A lecsepegtetett hurkát és kolbászt tedd egy zsiradékkal kikent tepsibe. Szúrd beléjük a fogpiszkálókat, önts alájuk egy deci vizet. 
  • Tedd a hideg sütőbe, majd indítsd el a sütést: 160 Celsius-fokon körülbelül 30-40 perc alatt meg is sül a hurka és a kolbász. 

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Kigyulladt pályával és nagy szenvedésekkel tért vissza az F1 Kínai Nagydíj

origo.hu

Háborús hangulat van Brüsszelben

borsonline.hu

Testvérviszály lett Vajna Timi nagymamájának kórházi kezeléséből

hirtv.hu

Megfenyegette egy baloldali aktivista a kormánypárti képviselőket a Parlamentben

ripost.hu

Hajtóvadászat Budapesten: Halálos közlekedési balesetet okozott a gyorsforgalmin, most üldözi a rendőrség

vg.hu

Új korszak kezdődik: péntektől mindenki tudni fogja, megéri-e átjárni tankolni a szomszédos országokba

origo.hu

Botrány: Vajna Tímea húga idegesen üzent testvérének

she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

ripost.hu

Elkezdték gyéríteni a szúnyogokat: itt már biztosan kevesebb a vérszívó!

ripost.hu

3 csillagjegy kapcsolata el van átkozva, ők még idén szakíthatnak!

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

FAZÉK

Most lehet szedni a gyógyerejű csalánt, mutatjuk, mennyi mindenre jó

FAZÉK

Tojáskrém 3X: zseniális recepteket mutatunk

FAZÉK

3 előre elkészíthető, isteni saláta a húsvéti asztalra

FAZÉK

Pörkölt reggelire: mutatjuk Petőfi Sándor különös étrendjét

FAZÉK

Soha többet nem marja szét a szemedet a hagyma, itt a trükk

FAZÉK

Ettől az isteni apró trükktől mennyei lesz a kókuszgolyó

FAZÉK

Ezért ne szórj soha szódabikarbónát az eperre

FAZÉK

Epres-tejfölös pite az új kedvenc, mutatjuk a receptet