Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Így hizlalták fel 270 kilóra Brendan Frasert

default user icon
MME
Brendan Fraser a The Whale (A bálna) című filmben egy 272 kilogramm testtömegű, erősen depressziós angol tanárt alakít, aki családja elvesztése után stresszevésbe kezd. Ahhoz, hogy a színész elérje azt a testalkatot, amit a szerep megkívánt, brutális megpróbáltatásoknak tette ki magát. Kiválóan alakított a színész, ugyanis ezzel megkapta első Oscar-díj jelölését is.

A bálna című film története, ami egyébként Samuel D. Hunter rendkívül személyes színpadi darabjából készült, egy durván elhízott, 272 kilós homoszexuális angoltanárról szól, akinek karakterét Brendan Fraser alakítja, aki szeretője miatt elhagyja a családját. Tettét később megbánja, és a cselekmény során megpróbál újra közel kerülni lányához, Ellie-hez. A pedagógust megformáló színész figurája a történtek miatt depresszióba zuhan, stresszevésbe kezd, ennek eredménye pedig a brutális elhízás.

Nos, mielőtt bárki azt hinné, hogy Fraser valóban ekkora súlyfelesleget szedett fel magára a szerep kedvéért, az téved. Igaz, néhány pluszkilót valóban felszedett, de ahhoz, hogy elérje a kívánt súlyt, egy 130 kilós protézist viselt. Ezt persze segítette még némi CGI technika, több hagyományos effektus és maszkmesterek sok-sok órás munkája. A 3D-nyomtatóval készült protézis iszonyatosan megterhelő volt A múmia és A bájkeverő című film sztárjának, ugyanis egyáltalán nem volt kényelmes.

- A mellkasi része olyan volt, mint egy iszonyatosan szűk dzseki. Szorított mindenhol, ráadásul a forgatás során 23 kiló pluszt mindig magammal cipeltem. A teljes szett egyébként 136 kilogrammot nyomott - mondta Brendan Fraser, a Charlie-t alakító színész.

A teljes protézis felszerelése és a maszkmesterek munkája napi szinten 5-6 órát vett igénybe, ami után hetvennél is több lépcsőt kellett másznia, ami a stúdióba vezetett a sminkes szobából. Ez egyedül nem is ment neki, így többen támogatták, amikor felsétált.

A Darren Aronofsky keze munkáját dicsérő film három kategóriában versenyezhet a 2023-as Oscar-gálán: a legjobb férfi főszereplő, a legjobb női mellékszereplő és a legjobb smink és frizura. A bálna (The Whale) főszereplője ezzel megkapta első Oscar-díj jelölését, a kritikusok pedig az egyik legnagyobb esélyesnek tartják az akadémia díjára.

 

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek

Friss