Még mindig nincs felelőse a tomajmonostorai tragédiának: a buszvezető azóta sem kért bocsánatot

Forrás: -
kompenzáció halál Tomajmonostora Tomajmonostor busz
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A négyéves kislány életét vesztette, miután az óvodabusz sofőrje a tűző napon parkoló járműben felejtette, ahol a gyermek fél napot bezárva töltött Tomajmonostorán. A nyomozás azóta is zajlik. 

Nyolc órára a forró buszban felejtették a négyéves Inezt Tomajmonostorán. Miután életveszélyes állapotban rátaláltak, mentőhelikopter szállította kórházba. A négyéves Inez a debreceni kórház gyermek intenzív osztályán válságos állapotban küzdött az életéért, de szervezete végül feladta a harcot. A sofőr összetört, állítólag pszichiátrián kezelik. Elterjedt az a pletyka, hogy korábban is előfordult, hogy a kislány a buszon maradt.

A forró buszban felejtették a 4 éves kislányt Forrás: Origo

"Több mint valószínű, hogy annyira felhevült a teste, hogy kiszáradt, mert kiizzadta és kilélegezte az összes vizet a szervezetéből. Az emelkedett testhőmérsékletet nem tudta korrigálni, pedig a szervezet a hasonló esetek elején mindig megpróbálja hűteni magát. A vér nem feltétlenül sűrűsödik be, de a létfontosságú szervek működése veszélybe kerül"

– magyarázta a Borsnak dr. Ács Orsolya.

Hónapok teltek el a szörnyű tragédia óta, az ügyben azóta is folyik a nyomozás.

"Miközben a szülők gyászolnak, a buszvezető békében éli világát. A mai napig nem kért bocsánatot" - mondta a lapnak az egyik családtag.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.