RETRO RÁDIÓ

Kiszemelték az időseket Óbudán? Mutatjuk, mitől tartanak a helyiek





Furcsa adomány vagy valami más? A helyiek már mindenre gyanakodnak a bevásárlóközpontok parkolójában történtek miatt.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2022.08.19.
ijesztő történetek

Szívből jövő adomány vagy valami készülődik a háttérben? A városrészben attól félnek a lakók, hogy egy bűnszervezet kiszemelte a nyugdíjasokat. Megnyugtatjuk az óbudaiakat, negyedéve nem történt olyan bejelentés, ami a lakásmaffia működésére utalna.

Lehet, hogy újra megjelentek a nyugdíjasokra vadászók Óbudán? /Fotó: Shutterstock

A különböző közösségimédia-platformokat vírusként önti el az olyan tartalom, amelyben az emberek feltűnően kedvesek és segítőkészek az idősekkel. Az ilyen videóknak különböző szintjei vannak, az egyszerű virágadástól egészen egy komplett vásárlás kifizetéséig a lájkok és megtekintések érdekében. Több óbudaival is hasonló történt, egy olvasónk családja mégsem hiszi, hogy egy egyszerű videókészítésről lenne szó.

Kifigyelték, mit vásárolt, majd a parkolóban félrehívták

Történetünk színhelye egy óbudai szupermarket parkolója. Egy neve elhallgatását kérő olvasónk 90 éves édesapját követték a boltban. Megnézték, mit vásárolt, majd a fizetést követően a parkolóban félrehívták, első alkalommal egy férfi, másodszorra egy nő, adtak neki egy-egy ezrest és egy doboz ivólevet. Majd a bácsi által vásárolt termékekről kezdtek vele beszélgetést folytatni és megköszönték, hogy azt a terméket választotta. A bácsi elfogadta a pénzt, a kezébe nyomott üdítőt és még örült is, hogy milyen kedves emberek vannak.

Egy szupermarket parkolójában szólították le az idős férfit (Képünk csak illusztráció) – Fotó: Metropol

A sztori „robbantotta” a netet, kiderült: többen is jártak így

Több komment is érkezett a poszt alá, amit olvasónk kitett. Érdeklődve kért segítséget a többi óbudai lakostól, hátha valaki járt már ugyanebben a cipőben. Több száz hozzászólás érkezett.

Békáson ezzel a módszerrel egy nő és egy férfi így rabolt ki több vásárlót! Ott már több eset volt!”

Egy másik hozzászóló megemlítette, hogy „hasonló eset történt a szintén óbudai Római téren is, ott egy férfi és egy nő idős embereknek ad pénzt”. A hozzászólások között felvetődött a lakásmaffia, mint lehetséges opció.

„Valószínűleg a lakásmaffia közérteknél, kisebb bevásárlóközpontoknál, bankautomatáknál, piacokon rendszeresen teszteli az időseket és aki nem elég elővigyázatos és ahol nincs család, amely közbeavatkozhatna, ott nagyon gyorsan lépnek” – írta az egyik hozzászóló.

Lakásmaffia vagy segítőkész emberek?

A lakásmaffia nem új keletű dolog, eddig is volt rá példa. 2021-ben nagy port kavart a városrészben, amikor egy gyanús eltartási szerződéskötés után néhány héttel holtan találtak egy idős óbudai lakost. Olyan is előfordult a kerületben, hogy hazáig kísérték az időseket bevásárlás után, ha lehetett egészen a lakásig segítettek cipelni a csomagját, hogy végül kirabolják.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság óvatosságra int

Lapunk megkereste a Budapesti Rendőr-főkapitányságot. Ők azt nyilatkozták, hogy az elmúlt három hónapban nem érkezett bejelentés hozzájuk ilyen esetről. Ugyan 2021-ben megszaporodtak a lakásmaffiás esetek, és bár indult eljárás az ügyben, akkor bűncselekménynek a gyanúja nem merült fel. Most nem tudni, mi áll a háttérben, mindenesetre a BRFK óvatosságra inti a gyanakvókat, és kéri őket, ha idős ember sérelmére bűncselekményt próbálnak meg elkövetni, vagy már sértettjévé vált egy bűncselekménynek, haladéktalanul tegyenek bejelentést a 112-es segélyhívó számon vagy bármelyik rendőrkapitányságon.





Ezeket olvastad már?
Így alakul az üzletek nyitvatartása és a közlekedés húsvétkor - mutatnunk néhány programötletet is a hosszú hétvégére!

Így alakul az üzletek nyitvatartása és a közlekedés húsvétkor - mutatnunk néhány programötletet is a hosszú hétvégére!

Összeveszett a barátnőjével, ennek köszönheti az életét

Összeveszett a barátnőjével, ennek köszönheti az életét

Többszáz milliót fizettek a Titanic ajtajáért

Többszáz milliót fizettek a Titanic ajtajáért

Féktelen düh: Magyar Péter nem tudta elviselni Varga Judit sikereit

Féktelen düh: Magyar Péter nem tudta elviselni Varga Judit sikereit

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás