Magyar Péter a feleségével "agresszív, megfélemlítő, fenyegető" volt

POLITIK
Létrehozva: 2022.10.05.
Módosítva: 2022.10.05.

Karácsony Gergely és a milliárdos közművezér felelős a budapesti szemétkáoszért

Kedd óta nem viszik el a szemetet Budapesten. A helyzet legfőbb felelőse Karácsony Gergely és multimilliárdos cégvezér haverja, Mártha Imre.

Valóságos lázadás tört ki a Budapesti Közművek (BKM) dél-pesti hulladékszállítási üzemének Ecseri úti telephelyén kedden reggel, ami szerda reggel is folytatódott, hiszen nem született olyan eredmény, amely kielégítő lett volna a tiltakozó dolgozóknak.

A munkások azon háborodtak fel, hogy Tringer Ágoston, a BKM kommunikációs igazgatója két héttel ezelőtt azt nyilatkozta, hogy a BKM FKF Hulladékgazdálkodási Divíziójánál jó kukásnak lenni, hiszen „Budapesten egy kukás a teljesítménytől függően akár 500 ezer forintos bruttó fizetést is hazavihet havonta". Ez azonban már csak az utolsó csepp volt a pohárban, a dolgozók most a korábbi meg nem hallgatott kéréseiket is számonkérték a BKM vezetőitől, akik időközben megjelentek a telephelyen.

A kukások havi fizetése nem haladja meg a nettó 220-250 ezer forintot, amihez semmiféle extra juttatás nem társul. A nehéz fizikai munkát végző kukások minden nap fél 5-kor kelnek, ha kell, esőben, hóban, fagyban dolgoznak, nem éppen tiszta körülmények között. Egyelőre nem született megállapodás a felek között. 

Arról pedig még nyár elején szó volt, hogy az FKF-nél annyira rossz volt már akkor a helyzet, hogy kukahiány ütötte fel a fejét. Elfogytak a 120 literes kommunális, és majdnem elfogytak a lakossági 120 literes, kék fedelű papírgyűjtő tartályok, ezért ismét hosszasan kell várakozniuk az új szerződőknek, illetve azoknak, akik típuscserét szerettek volna.

Karácsony és milliárdos cimborája

Ők a felelősök a káoszért

Teljesen világos, hogy a helyzet kialakulásában a legfőbb felelős a Karácsony Gergely vezette főváros. A főpolgármester képtelen irányítani a közszolgáltatásokat. A másik fő felelőse a mostani helyzetnek Mártha Imre, aki sokkal többet foglalkozik luxusjachtjaival és több százmilliót érő autóival, mint a dolgozók helyzetével. 

Mártha Imre egyik legjobb barátját, Gyenes Leventét, Gyömrő polgármesterét nemrégiben letartóztatták. Többször nyaraltak közösen. 

A Budapesten tapasztalható káosszal ellentétben, ahogy arról már többször beszámoltunk, elképesztő mértékben növekszik Mártha Imre vagyona. Csak tavaly ötezer százalékkal nőtt cégének, a Lázár Houses Kft.-nek a nyeresége. 

És ez csak a jéghegy csúcsa, hiszen a Gyurcsány-korszakban az MVM-vezérként megalapozott vagyonát évről-évre növelni tudja, és ma már elsősorban luxusnyaralásaival, jachtútjaival, napi másfél milliós szállodaszámláival és a Bentley-ével kerül be a hírekbe.

Az évek alatt sokmilliárdos vagyont halmozott fel, egyes szakértők 50-60 milliárd forintra becsülik az ingatlanvagyonát. Az elérhető cégiratok szerint legalább 30 nagy értékű ingatlan van az általa vezetett cég tulajdonában: több budapesti, nagyon értékes helyen fekvő lakás (többek között a 2 milliárdos svábhegyi villája), egy ugyancsak értékes veszprémi ingatlan, több tucat vidéki ingatlan, köztük nagy számban vidéki italboltok is szerepelnek a cég nevén.

Állítólag egy részvénytársaság révén elsődlegesen tulajdonolja és irányítja az ugyancsak több milliárdot érő balatonalmádi kikötőt is, ahol rendszeresen kiköt egyedi tervezésű hajójával. Ezek után nem meglepő, hogy van egy - egyes számítások szerint - 300 millió forintot érő villája is.

Fotó: Metropol / Instagram

 

A Gyurcsány-fióka vagyonát mestere is megirigyelhetné

Mártha Imrét nem véletlenül gúnyolják Gyurcsány-fiókának. Alig múlt 33(!) éves, amikor Gyurcsány benne látta meg a fantáziát, s rábízta Magyarország egyik legnagyobb cégét, a Magyar Villamos Műveket, ahonnan nem sokkal később három „abbamaradt” büntetőeljárással a háta mögött kellett távoznia. "Gazdag ember. Nagyon. (…) Én több Mártha Imrét szeretnék” – bukott ki Gyurcsány Ferencből nemrég az igazság Mártha Imrével kapcsolatban. Nem is mondhatott mást, miután kiderült, hogy a közműholding vezérének vagyonát akár ő is megirigyelhetné.

A milliárdosok nyaralóhelyén vett lakást, innen irányítja a szemétszállítást is

Mártha az amerikai milliárdosok egyik felkapott méregdrága nyaralóhelyén, Floridában, annak is egyik leggazdagabb részén, Naples városában is vett magának luxusingatlant a fővárosi közművek vezetője.

Az óceánparti Naples a szupergazdagok, az A-listás celebek és befolyásos politikusok kedvelt nyaralóhelye. Többek között van itt háza Nicole Kidman ausztrál-amerikai színésznőnek, a milliárdos amerikai író-sztárorvos Robin Cooknak és Rick Scott republikánus szenátornak is. De néhány év még itt élt a világsztár Donna Summer is. A Metropol szerkesztőségébe eljuttatott szerződés szerint Mártha egy olyan helyen vett ingatlant – beszédes módon fővárosi kinevezésével szinte egy időben, 2019 karácsonya előtt közvetlenül -, ahol a legolcsóbb lakás ára is átszámítva legalább 1 milliárd forint.

A naplesi ingatlanok átlagára egyébként 10-15 millió dollár körül van, azaz 3-4 milliárd forintba kerülnek. Több eladó ház ára ennek sokszorosa, akár az 50 millió dollárt is meghaladja, ami átszámítva több mint 20 milliárd forint. A mesébe illő floridai ingatlan értékét a Metropol által megkérdezett szakértők így beépítetlenül 3-4 millió dollárra, vagyis akár 1 milliárd 200 millió forintra becsülik. Árát még felfelé srófolja a „hajózhatóság”, illetve az óceán, a Mexikói-öböl közelsége.

Időközen kiderült, Mártha Imre nem csak egy luxusingatlant vásárolt magának Floridában, hanem egy óceánparti területen hamarosan egy reneszánsz villa építésébe is belekezd. A Metropolhoz eljuttatott információk szerint már kinevezett közművezérként is sok időt tölt Floridában, bizonyára innen is irányítani tudja a fővárosi szemétszállítást.

 

50 milliárdos titkos ingatlanvagyonnal rendelkezik a közműmilliárdos

Mártha Imre legalább 50 milliárdos ingatlanvagyon rejtett el egy általa irányított, a közvetlen családtagjaiból álló cégbe, melynek neve Lázár Houses. Az elérhető cégiratok szerint legalább 30 nagy értékű ingatlan van a fővárosi közműfőnök által vezetett cég tulajdonában, több budapesti, nagyon értékes helyen fekvő lakás, egy értékes veszprémi ingatlan, több tucat vidéki ingatlan, köztük nagy számban vidéki italboltok(!) is szerepelnek a cég nevén – és még ki tudja, mi…

 

Rekordbevétel a fővárosban

Fontos tudni, hogy Budapest van a legjobb költségvetési helyzetben az egész országban. A legújabb adatok szerint az idén mégis több iparűzési adó folyhat be a budapesti kasszába, mint a Covid előtti 2019-es csúcsévben.

Forrás: Origo

Jól látszik tehát, hogy a tiltakozó dolgozók helyzetét lehetne rendezni, mert megvan hozzá az elegendő forrás. 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Újabb hatalmas botrány Harry herceg körül, milliókat követelhet a pornós domina

origo.hu

Indulhatnak a NATO-csapatok az orosz határ közelébe

borsonline.hu

Kezdődik az asztrológiai újév: ezekre a csillagjegyekre lesz brutális hatással

vg.hu

Végleg bezár Ördög Nóráék balatonfüredi boltja

ripost.hu

Dráma az éjszakában, így jutott ki a kézilabda-válogatott az olimpiára.

hirtv.hu

Magyar Péter ígérete szerint ütőképes politikai erőt készül létrehozni + videó

she.life.hu

A felfázás mögött több van, mint gondolnád ( hirdetés)

ripost.hu

Megbolondul az időjárás, ez várható a következő napokban

life.hu

Kommunikálj nyíltan és őszintén: ne hagyd, hogy emiatt tönkremenjen a párkapcsolatod (hirdetés)

ripost.hu

Megsúgták az égiek, 3 csillagjegy végre készen áll egy kapcsolatra!

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-