RETRO RÁDIÓ

Dárdainak elege lett a huzavonából, elhagyta Berlint





Dárdai Pál kocsiba vágta magát a feleségével és Teddy kutyájukkal, és meg sem álltak a Balatonig. Ott várják a híreket Berlinből: közeleg a döntés órája a Hertha és így az ő jövőjéről is.



Megosztás
Szerző: MM
Létrehozva: 2023.06.06.
Dárdai Pál balaton Hertha másodosztály család

A tervezettnél pár nappal később, de a Hertha-vezetőkkel folytatott tárgyalásai végeztével megkezdte bő kéthetes magyarországi nyaralását Dárdai Pál. Feleségével, Mónikával a Balaton partján várja a berlini fejleményeket: a döntést a klub és vele együtt az ő jövőjéről. Ha a Hertha végül pótolni tudja a hiányosságokat és megkapja a Bundesliga-másodosztályhoz szükséges licencet, akkor a következő szezonban is mindenki Pálja lesz a vezetőedző. Ha viszont az utóbbi napok idegőrlő huzavonája után, a gazdasági nehézségek miatt csak az amatőr negyedosztályban (Regionalliga) indulhat az eladósodott Hertha, akkor nem marad a kispadon.

Dárdai Pál sorsa is a Hertha licencén múlik
Dárdai Pál jövő évi munkája is a Hertha licencén múlik Fotó: AFP

Dárdai és neje repülő helyett autóval utaztak haza.

– Éppen nyolc óra múltán itt vagyunk. Fárasztó autózás, de Teddy miatt máshogy nem megy – utalt a Hertha magyar klubikonja a Bildben a család legújabb tagjára, egy maltipoo fajtájú kutyára.

Dárdai immár 26. éve szolgált német klubja vezetőinek szerda délutánig van idejük pótolni a licenckérelem legfőbb hiányosságát a Német Labdarúgóligánál (DFL). Ahhoz, hogy bizonyítsák, megvan a fedezet a működésre a 2. Bundesliga következő szezonjában, be kell mutatniuk egy 40 millió eurós (közel 15 milliárd forint) bankgaranciát. Ez hétfőn még nem állt rendelkezésre, mert a Hertha új amerikai résztulajdonosa, a 777 Partners megoldási javaslatát nem fogadja el a liga.

Kay Bernstein elnök nyilatkozatából is arra lehet következtetni, hogy csak a licencen múlik, Dárdai marad-e a Hertha edzője a másodosztályban:

– Jó beszélgetéseket folytatunk Pállal. Ezt az utat kell folytatnunk. A következő napokban bejelentést teszünk, de egyelőre még semmit sem írtunk alá, a tárgyalások még zajlanak – mondta a vezérszurkolóból lett melegítőfelsős klubelnök, aki a megválasztása után kicsit még neheztelt egykori kedvencére, aki a riválisa mellett kampányolt, de azóta szent a béke köztük.





 





Ezeket olvastad már?
Liverpool? MU? Chelsea? Figyelmeztette edzője Marco Rossi kapós felfedezettjét

Liverpool? MU? Chelsea? Figyelmeztette edzője Marco Rossi kapós felfedezettjét

Mélyütés, Németországba visszatérve nagyon rossz hírt kapott Marco Rossi kulcsembere

Mélyütés, Németországba visszatérve nagyon rossz hírt kapott Marco Rossi kulcsembere

Letolja a bugyiját: less be a vadító kebelcsoda szeméremdombjára

Letolja a bugyiját: less be a vadító kebelcsoda szeméremdombjára

Most kaptuk a lesújtó hírt: szörnyű veszteség érte Szoboszlaiékat

Most kaptuk a lesújtó hírt: szörnyű veszteség érte Szoboszlaiékat

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás