Először vallottak a szemtanúk: űrlény üldözött egy amerikai repülőgépet

Forrás: Science Photo Library via AFP/VICTOR HABBICK VISIONS/SCIENCE PHOTO LIBRARY/Victor Habbick Visions/Science P -
űrlény amerikai bombázó UFO UFO-észlelés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Öt évtizeddel ezelőtt furcsa élményben volt része egy amerikai nukleáris bombázó legénységének. A szemtanúk szerint egy űrlény vette üldözőbe a repülőt, de a korabeli vizsgálatok szerint csak a csillagok zavarták össze a katonákat.

Az ominózus UFO gigászi, 3900 km/órás sebességgel mozgott és a szemtanúk szerint az azonosítatlan repülő tárgy elképesztő manőverekre volt képes. Mozgása közben megközelítette a B-52-es bombázót, először azonban nem a legénység, hanem a titkos katonai bázis földi személyzete vette észre az UFÓ-t. Az irányítás azonnal figyelmeztette a repülőn szolgálatot teljesítő katonákat.

Illusztráció Forrás: Science Photo Library via AFP/VICTOR HABBICK VISIONS/SCIENCE PHOTO LIBRARY/Victor Habbick Visions/Science P

A legénység később a saját szemével is látta a tárgyat, melyet egy miniatűr naphoz hasonlítottak, ugyanis az olvadt acélra emlékeztető vöröses színt bocsátott ki.

– idézi a Ripost Robert O'Connort, az egyik első szemtanút, akinek a szavait a Sunnak elevenítette fel. Az UFO-észlelés 1968-ban történt, és hiába indítottak miatta hivatalos vizsgálatot, a hatóságok szerint csak a csillagok zavarták össze a legénységet.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.