Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gusztustalan kínai büfére csapott le a Nébih

default user icon
MME
Egy XI. kerületi kínai gyorsbüfé ellenőrzése során súlyos élelmiszerbiztonsági kockázatot jelentő higiéniai körülményekkel szembesültek a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) ellenőrei.

Súlyos higiéniai hiányosságokat tártak fel a Nébih szakemberei egy XI. kerületi étterem helyszíni ellenőrzése során - írják a honlapon. A kínai büfé konyhájában a fal és mennyezet sötétszürkén elszíneződött, olajos és zsíros volt. A szükséges mosogatóhely hiányában kizárólag egyszer használatos edényeket használhattak volna, ennek ellenére a használt fogyasztói edényeket a kiszolgálópultban mosogatták el.

A húselőkészítő csaptelep le volt szerelve, a zöldségelőkészítőben földesárut, a mosogatóban egyéb élelmiszert és elektromos berendezést is tároltak, lehetetlenné téve ezzel az előkészítő helyiségek rendeltetésszerű használatát. A földesáru tisztítása, valamint az üzemi edények mosogatása a konyhatérben történt, akárcsak a húselőkészítő eszközeinek tisztítása, melyeket használat előtt nem fertőtlenítettek.

A konyhai kézmosó eldugult, a szennyvíz pangott. A melegen tartó pult nem volt bekapcsolva. A hűtőben a zöldséget, nyers és főtt húst is együtt tároltak, a tészta keveréshez építőipari keverőgépet használtak.

A Nébih a fenti, súlyos élelmiszerbiztonsági kockázatot jelentő körülmények miatt az egység tevékenységét azonnali hatállyal felfüggesztette. A hatóság összesen 95,3 kg nem nyomonkövethető, illetve lejárt minőségmegőrzési idejű élelmiszer alapanyagot és készételt vont ki azonnali hatállyal a forgalomból, valamint felhasználásukat, forgalomba hozatalukat megtiltotta.

Az egység az élelmiszerhigiéniai és élelmiszerbiztonsági hiányosságok kijavítása után, a hatóság kedvező eredményű helyszíni szemléjét követően folytathatta tevékenységét. Az eljárás és a bírság megállapítása folyamatban van.

Az érintett vállalkozás pontos adatai megtalálhatóak IDE KATTINTVA!

Nyitókép forrása: Nébih 

Ezek is érdekelhetnek

Friss