Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Egyszerűen nagyszerű kevert tésztás húsvéti sütemény

default user icon
MME
Ha nem várt vendégek toppannak be húsvétkor, ez a sütemény megment minket. Akár az utolsó pillanatban is nekiállhatunk, hiszen alig több mint félóra alatt elkészül.

Ennek a gyümölcsös pitének roppant egyszerű az elkészítése, csak összekeverjük a hozzávalókat, és mehet is a sütőbe. Ha húsvétkor a pihenésé a főszerep, válasszátok ezt az édességet desszertnek, bőven marad idő a kikapcsolódásra. De akkor is nyerő ötlet, ha váratlan vendégek toppannak be. 

 

Kókuszos-gyümölcsös pite

Hozzávalók:

  • 2 db tojás
  • 1 mk. vaníliapaszta
  • 5 dkg olvasztott vaj 
  • 1 csipet só
  • 10 dkg cukor
  • 2 dl tejföl
  • 2 dl joghurt
  • 14 dkg liszt
  • 5 dkg búzadara
  • 10 dkg kókuszreszelék
  • ½ csomag sütőpor
  • vaj a tepsi kikenéséhez

A tetejére:

  • 1 nagy üveg barackbefőtt 
  • 1 nagy üveg meggybefőtt (magozott)
  • 2 ek. barna cukor

Elkészítése:

  1. Egy nagy tálban összekeverjük a tészta hozzávalóit. Kifejezetten híg lesz a massza, de az nem baj, sőt, sűrű tejföl állagát kell elérnie.
  2. Kivajazott, közepes méretű tepsibe öntjük, úgy, hogy 2-3 centi magas legyen a tészta. A tetejét sűrűn kirakjuk a cikkekre vágott barackkal és a magozott meggyel. Megszórjuk a barna cukorral, és 180 fokos sütőben készre sütjük 20-25 perc alatt. Akkor jó, ha már szépen megbarnul a tészta az oldalánál. Frissen könnyen szétesik, de ha kihűlt, szépen lehet szeletelni.

Még több húsvéti süteményrecept>>>

 

Borítókép: Vidék íze arcívum

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss