Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Balaton fagyija 2022: ez a kreáció lett idén a győztes fagylalt!

default user icon
MME
A Balatoni Turizmus Szövetség idén 9. alkalommal hirdette meg a "Balaton fagyija" versenyét, amelyet idén egy balatonakarattyai fagyizó kreációja nyert meg.

A balatonföldvári díjkiosztón a megtisztelő "Balaton fagyija" címet a balatonakarattyai Sissi Fagylaltozó vihette haza az "Eszterházy epercsoda levendulával" névre keresztelt kreációjáért. A fődíj mellett több különdíjat is kiosztott a szakmai zsűri: a balatonfüredi Bagaméri Fagylaltozó „Füredi napfény", a marcali Mester Étterem és Cukrászda „Pálmalevél fagylalt feketeribizli jellyvel", valamint a balatongyöröki Promenád Kávéház „Cserszegi álom" elnevezésű fagylaltja is elismerésben részesült.

Fekete Tamás, a Balatoni Turizmus Szövetség alelnöke elmondta, a négytagú zsűri - amelynek tagja volt Erdélyi Balázs a Magyar Cukrász Ipartestület szakmai vezetője és a tavalyi győztes fagylalt készítője Smodi János is – összesen 15 fagylalt közül választotta ki a legfinomabbakat, és kiemelte, nagy öröm az minden évben, hogy a cukrászdák és a kávézók nemcsak a fagylaltok minőségére figyelnek oda, hanem a tálalásra és a dizájnra is, ami ínycsiklandozó és szemet gyönyörködtető – írja atravelo a sonline.hu-ra hivatkozva. 

Ezek is érdekelhetnek: 

Ezek is érdekelhetnek

Friss