Mélyen a zsebébe kell nyúlnia annak, aki Sárközi Ákos éttermében szilveszterezik

Fotó: Polyák Attila - Origo -
étterem Sárközi Ákos szilveszter drága kiadás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Szilveszterkor sokan úgy döntenek, hogy otthonuk helyett egy étteremben vagy egy szórakozóhelyen búcsúztatják az óévet. Most kiderült, mennyibe kerül egy szilveszteri vacsora Sárközi Ákos sztárséf éttermében.

Ha valaki úgy dönt, hogy a 2022-es évet Sárközi Ákos luxuséttermében szeretné búcsúztatni, jobb, ha felkészül, hogy mélyen a zsebébe kell nyúlnia. Bár az árak nem sokat változtak a tavalyihoz képest, idén kevesebb fogást szolgálnak fel az ünneplőknek.

Nem csoda, hogy csökkenés helyett növekednek az árak - vagy a kínálat -, hiszen az energiaválság és az élelmiszerdrágulás az éttermeket is súlyosan érinti. A Texturában a teljes szilveszteri menü ára 69 ezer forint + 12 % szervízdíj/fő, összesen tehát 77 280 forint volt személyenként, ez idén 70 ezer forint + 13,5%-os szervizdíj, azaz 79 100 forint--szúrta kia pénzcentrum.

A menüsor pedig a következő:

  • Angus marhatatár, medvehagymakapri, „szén"/Orsolyák Untitled 2018
  • Kacsaerőleves, zúza, máj
  • Kelkáposzta, burgonya, karalábé/Pieropan La Rocca Magnum
  • Bárány- és malaccsülök, lencse, paprikakrém, töltött gnocchi/Muga Prado Enea Magnum 2015
  • Kávé, karamell, mandarin/Bihari Kabar Kései Szüret 2021
  • Petit four
  • 1 víz és 1 kávé
Fotó: Polyák Attila - Origo

Mielőtt bárki azt gondolná, Sárközi éttermében túlárazott az ünnepi menü, az téved, akad ugyanis olyan hajós vacsora, ahol az ünnepi menüsör 128 ezer forintba kerül. A Gundelban 76 ezer a vacsora, a Kempinskiben 79 ezer, a Blue Fox Bárban 90 400 forint, az Arazban pedig 95 ezer forint.

Ide kattintva elolvashatod, milyen szilveszteri programot kínál a Kincsem Park.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.