Létrehozva: 2022.08.12.
Módosítva: 2022.08.12.

Elszabadult a pokol Korda Györgyék buliján a Szigeten

Jobb később, mint soha: Gyuri bácsi most már elhiszi, hogy van annyira népszerű, hogy bevállaljanak egy nagyszabású, színpadi show-vá fejlesztett koncertet akár a legnagyobb helyszínen is.

Tíz perccel a kezdés előtt alig szállingózik pár ember a Sziget Fesztiválon a Sláger FM színpada előtt… Furcsa látvány az üres nézőtér annak fényében, hogy nemsokára az elmúlt pár évben újra felfedezett és a közönség által hisztérikusan imádott duó, Balázs Klári és Korda György lép fel. Az ő koncertjeik mind telt házasak. A hangfalakból dübörögnek a retró dallamok, a Spice Girls egyik slágere közben aztán lehúzza a hangot a rezidens lemezlovas és bemondja, hogy nemsokára két ikon teszi itt tiszteletét, fogadják őket nagy szeretettel. Eközben pár száz méterrel arrébb a Sziget nagyszínpadán éppen Dua Lipa énekli több tízezer embernek az utolsó taktusokat, majd elköszön és eltűnik a színpadról. A sokaság komótosan indul a kijárat felé, lépni is alig lehet, a hivatalos adatok szerint összesen 95 ezren látogattak ki Európa legnagyobb fesztiváljának első napjára. A bődületes tömeg nagy része pont a Sláger FM színpada mellett toporog, és bár minden irányból zene szól, tisztán lehet hallani, hogy kiket konferáltak fel.  

Fotó: Bors

Önkívületben skandálták percekig a nevüket 

Balázs Klári és Korda György kilép a színpadra, és szó szerint elszabadul a pokol.  

"Nagyon nagy szeretettel és tisztelettel köszöntjük kedves barátainkat!" – mondta vagy inkább kiabálta az énekes a mikrofonba, aki az őrjöngő tömeg hangjától alig hallotta magát. " Boldogok vagyunk, hogy itt énekelhetünk nektek" – folytatta. 

Az embertömeg, amelyik szó szerint öt perc alatt tömörült a színpad elé, önkívületben sikított, majd azt skandálta válaszul: Gyuri bácsi! Klárika!  

Elképesztő látvány és hanghatás volt ez a buli, ehhez hasonló hangulatot talán a Beatles-koncertekről készült videófelvételeken láttunk évtizedekkel ezelőtt… 

"Kordáéknak már rég a nagyszínpadon lenne a helyük!" – mondja hangosan az egyik néző a tömegben, akivel azonnal mindenki egyetért. 

Dua Lipának szerencséje van, hogy végzett a bulijával, mert a fél közönsége otthagyta volna, ha Gyuriék hamarabb kezdenek

 – mondja egy másik. 

Fotó: Bors

Tizenévesektől  a hetvenesekig, mindenki imádja őket 

Tény, hogy a Balázs Klári–Korda György kettős karrierje jelenleg a sokadik virágzását éli, az elmúlt években olyan népszerűségre tettek szert a fiatalok körében, hogy a bulijaikon a nézőszám vetekszik az összes jelenleg nagyon futó, náluk évtizedekkel fiatalabb sztárok nézőinek számával. És hogy hogy élik meg Gyuri bácsiék ezt a sikert?  

Őszinte leszek, büszkeséggel. Sehol a világon nem ismerek még egy előadót, aki 65 éve énekel és még mindig ennyire aktív, mint én, és aki a kora ellenére is a fősodorban van, hiszen a tizenévesektől a hetvenesekig terjed a közönségünk életkora 

- mondta a Borsnak Gyuri bácsi.

 

Hét év után léptek fel újra a Szigeten 

Balázs Klári és Gyuri bácsi is érzi, hogy az elmúlt években szintet lépett a karrierjük:  

 Nagyon izgultunk a fellépés előtt, hiszen hosszú volt az a hét év, amit Sziget nélkül kellett eltöltenünk. A koncertünk fantasztikusan sikerült, még mindig alig tudjuk felfogni, hogy micsoda szeretet vesz körül minket

 - mondta Klárika.

Amikor azt kérdezték a házaspártól, mit gondolnak arról, hogy a nézők szerint a nagyszínpadon kellene fellépniük, így feleltek:  

"Az idén nyáron több olyan fesztiválon jártunk, ahol 15-20 ezer emberrel álltunk szemben. Elképesztő élmény volt!  Az igazság az, hogy elkezdtünk gondolkodni abban, hogy továbbfejlesszük a műsorunkat. Színpadi show-t szeretnénk, zenészekkel, táncosokkal. Kevesebb bulit vállalnánk, inkább egy-egy nagyobb koncertet."

"Mondjuk egy Budapest Parkot!" – vágja közbe Balázs Klári. "Az a helyszín tökéletes lenne egy nagy bulira! Persze ahhoz kell egy kreatív csapat is, akikkel összehoznánk a tervet. Nagy esélyt látunk rá, hogy ezt hamarosan megvalósítjuk."

Ez is érdekelhet

origo.hu

Itt van Oroszország váratlan katonai lépése

origo.hu

Meghallgatta tanúként Varga Juditot az ügyészség

metropol.hu

„Szoboszlai két gólja nem számított" - a szakértő elárulta, mennyit ér a válogatott két győzelme

magyarnemzet.hu

Futótűzként terjed az interneten Kunhalmi Ágnes vicces beszólása

metropol.hu

Heti szerelmi horoszkóp: Érdemes óvatosnak lenni, ennek a csillagjegynek még szakítást is hozhat a húsvéti nyuszi

hirtv.hu

Varga Judit interjúja után feljelentést tettek

origo.hu

A TV2 sztárját nem akarta beengedni a lakásba a férje

lakaskultura.hu

Új élet a városon kívül, egy kortárs stílusú otthonban

ripost.hu

Ezzel vége, 4 csillagjegynek szünetre van szüksége, de azonnal!

vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

ripost.hu

Elszólta magát Iszak Eszter? Csutiék hármasban érkeztek!

ripost.hu

Évek óta erre vártak: szuper hír jött Michael Schumacherről

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

SHOWBIZ

Béres Anett: „Soha többé nem ugrom le sehonnan életemben”

SHOWBIZ

Schmuck Andor dalra fakadt: "A fülekben kevesebb kárt teszek, mint pár mai előadó"

SHOWBIZ

Válása miatt kapott hideget-meleget Szabó Ádám felesége

SHOWBIZ

Íme a magyar Elvis Presley: „Nem vagyok imitátor, én énekes vagyok”

SHOWBIZ

Ez ám a megtiszteltetés: Bangó Margit közös dalra hívta Curtist

SHOWBIZ

Nagy bejelentést tett Ördög Nóra – aztán jött a hideg zuhany

SHOWBIZ

Exei ajándékával költözött a férjéhez a TV2 sztárja

SHOWBIZ

Elárulta a Next Top Model Hungary zsűritagja, kiből lesz sikeres modell