Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

5 zseniális nyári recept, ha van otthon egy cső kukorica

default user icon
MME
Ha te is beszerzted a nyári szezon egyik legnépszerűbb zöldségét, a kukoricát, akkor mutatunk hozzá néhány jól bevált receptet. Mindegy, hogy főzöd, grillezed vagy sütőben sütöd, a végeredményben garantáltan nem fogsz csalódni!

Kukorica nélkül nem múlhat el a nyár - ráadásul nemcsak finom, de egészséges is! Nagyon magas az antioxidáns tartalma, televan B és C-vitaminnal, folsavban, magnéziumban, káliumban és foszforban is gazdag. 

3 dolog, amit nem tudtál a kukoricáról

- Az indiánok termesztettek először kukoricát. Európába csak Amerika felfedezése után jutott el. Népi elnevezése, a „tengeri” is arra utal, hogy a tengerentúlról származik. De számos más neve is van a magyar tájegységeken belül is, például törökbúza vagy málé.

- Vásárlásnál egyáltalán nem mindegy, hogy melyik kukoricát választod. Az első, amire érdemes odafigyelned az a színe. Sajnos sokan takarmánykukoricát próbálnak árulni csemegekukoricaként. Tudni kell, hogy a takarmánykukorica sötétebb, pirosas, míg a csemegekukorica sokkal világosabb, majdhogynem fehér.

-A kukorica a legtöbb országban alapvető népélelmezési cikk, de az USA a világ legnagyobb kukoricatermesztője. Az éves termés kb. 80 %-át még mindig takarmányozási célra használják fel.

A TÖKÉLETES FŐTT KUKORICA>>> 

PARMEZÁNOS SÜLT KUKORICA - 5 HOZZÁVALÓBÓL>>> 

GRILLEZETT KUKORICA CSILIS VAJJAL>>> 

GRILLEZETT KUKORICA ÍRÓS ÖNTETTEL>>> 

BACONBE TEKERT KUKORICA - A NYÁR SLÁGERE>>> 

Még több mennyei nyári receptet itt találsz! >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss