Létrehozva: 2022.12.01.

Helikopterrel is érkezhetnek a vendégeink, ha megvesszük a Balaton legdrágább ingatlanát – Videó

Megtaláltuk a Balaton legértékesebb eladó borkúriáját, ha türelmesek vagyunk 20 év alatt, havi csaknem 10 milliós törlesztéssel a miénk is lehet.

Szerző Ripost

A 2012-ben a régi romok teljes lebontása után újonnan megépült, minden igényt kielégítő belső liftes Liszkay Borkúria 2017-ben a Magyarország legszebb szőlőbirtoka címet nyerte el. A Balaton partjától alig 6 kilométerre, a magyar Toszkánának is nevezett Káli-medencében fekszik, körülötte 14 ezer hektáros, nagyvadas vadászterülettel. S bár ily módon eléggé elszigetelt, de saját helikopterleszállóval is rendelkezik, és biztonságát 17 távvezérlésű kamera felügyeli. 

Fotó: Liszkay.com

Most potom két és negyed milliárd forintért kínálják eladásra. Az 1615 négyzetméteres alapterületre vetítve ez 1,4 milliós négyzetméterárat jelent, de ezért cserébe kapsz egy áramoltatóval ellátott beltéri (22×2 méteres) és egy külső (16×6 méteres) medencét is, sőt, bónuszként tokkal-vonóval a tiéd lehet minden, ami a borbirtok része: az eklektikus, több teraszos, panorámás étterem, a közel 250 éves, boltíves pince a benne őrzött másfélmillió eurós borkészlettel és nem utolsó sorban egy 10 hektáros szőlős, a Pangyér dűlő, amely a szőlőkataszter maximum 400 pontos skáláján 385 ponttal hivatalosan is Magyarország legértékesebb szőlődűlője. 

A hirdetést az Ingatlanbazáron tették közzé, ahol a vásárláshoz hitelt is ajánlanak. Kiszámoltuk, hogy a 2 257 300 000 forintos vételárat 20 éves futamidővel kalkulálva csaknem 9 és félmilliós havi részletekben fizethetnénk ki. Bár ez elsőre igencsak borsosnak tűnik, nem árt tudni, hogy az ár magában foglalja a teljes berendezést és bútorzatot, a gasztro- és borbirtok működtetéséhez szükséges eszközöket, bortárolókat, 500 literes barrique hordókat és palackozó gépeket, valamint a márkanév használatának jogát is. Ez azért nagy szó, mert Liszkay Mihály világhírű borai egy sor arany-, ezüst- és bronzérmet zsebeltek be külföldi és hazai borversenyeken. A Liszkay Cabernet Souvignon például most harmadszor nyerte el az ország legjobb fajtabora díjat a Vinagora nemzetközi borversenyen.

A kúria borai kiváló hírnévnek örvendnek, azonban a potenciális vevőket leginkább a környezet varázsa, az épület intim kényelme nyűgözi le

– mondta el a Ripostnak az értékesítéssel megbízott Vincellér Zsuzsa

Fotó: Liszkay.com

Hab a tortán, hogy megvannak a hatósági engedélyek egy ötcsillagos gourmet és wellness hotel kialakítására is, amelynek a fejlesztési költsége mintegy 6,4 milliárd forint, de úgy számolnak, hogy ez a befektetés 11-12 év alatt megtérülhet. A borkúriát üzemeltető cég korábbi beszámolói szerint évi 80 millió forintos árbevétel mellett 2-3 milliós adózás előtti eredményt tudtak produkálni, de volt olyan év is, amit 14 milliós plusszal zártak. Ráadásul a cég nyilvános forgalma  nem tartalmazza a privát tulajdonában lévő 10 hektár szőlőterület eredményeit, amelynek adatai nem publikusak. Joggal felmerül hát a kérdés, miért akar valaki egy ilyen aranybányától megszabadulni. 

Retirement (visszavonulás, nyugdíjazás angolul)

– foglalta össze a Ripostnak egyetlen szóban az 1956-ban külföldre szakadt tulajdonos, akit már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy élvezze a megérdemelt nyugdíjas éveket, a kúriának pedig egy fiatal új tulajdonost találjon. És valahol mindannyian tudjuk, hogy ez a dolgok természetes rendje.

 

Szerző Ripost

Ez is érdekelhet

origo.hu

Itt van Oroszország válasza Lengyelország atomfenyegetésére

origo.hu

Brutális, 43 fok feletti kánikulára és pusztító viharokra készülhetünk Budapesten

borsonline.hu

Elon Musk kitálalt az ufókról, döbbenetes dolgot mondott

mandiner.hu

Daniel Freund olyat kapott, amit nem tesz ki az ablakba: egyetlen kínos kérdés elhallgattatta

ripost.hu

Mennyire vagy művelt? 10 emberből 9 nem tudja ezeknek a szavaknak a jelentését

hirtv.hu

Kiderült, ki írta az elhíresült adatvédelmi nyilatkozatot

origo.hu

Király Viktor elmondta, miért ment tönkre a házassága

mindmegette.hu

Félreértette a pincér a nő rendelését, volt is meglepetés, amikor megérkezett az étel

origo.hu

Óriási sportélmény és show lesz a kanadai hokiválogatott budapesti meccse - videó

videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

jatek.hirfm.hu

Nyerő ajándékok. Vigye el őket a Hír FM játékában (hirdetés)

ripost.hu

Elképesztő örömhírt jelentett be Szabó Zsófi

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Követői tették helyre a hazugsággal kampányoló Magyar Pétert

INSIDER

Luxusterepjárót állított Karácsony Gergely a Blaha közepére

INSIDER

Akár tíz évre is börtönbe kerülhetnek a hídpénzbotrány elkövetői

INSIDER

Győr belvárosában járt Orbán Viktor, folytatódott az országjárás

INSIDER

Jégesőt hozhatnak a Szent György napi boszorkányok

INSIDER

Megérkezett a veszélyjelzés: erre kell felkészülnünk a mai napon!

INSIDER

Bilincsben vitték el: botrányos, mire vetemedett a magyar nő az autópályán

INSIDER

Kocsis Máté: Benyújtottuk az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot