Létrehozva: 2023.06.08.

Szívszaggató fotókon a Dollyéktól kimentett ebek, ilyen állapotban vannak

A gyöngyösi horrortelepről mentett majd 40 kutya egyike sem egészséges.

Bár Dolly állítja, fogalma sem volt arról, hogy mi folyik a menedzsere gyöngyösi házában, egyre több állatvédő gondolja úgy, hogy ez nem így van. Különösen, mióta az énekesnő ellentmondásba keveredett, hiszen míg a helyszínen azt állította, hogy az általa elvitt tíz kutya az ő tulajdonát képezi, a sajtóhoz eljuttatott közleményében azt nyilatkozta, hogy csak meneti érkezett a házhoz, még a rendőrség megjelenése előtt. Hogy mi az igazság, az hamarosan kiderülhet, hiszen folyik a rendőrségi nyomozás és számos bizonyíték került már elő, melyek megmutatják, ki, kik a felelősek a szörnyű állatkínzási ügyben - írja a Bors.

Dolly
Dollyval is összefüggésbe hozták a szaporítótelepet (Fotó: archív)

Időközben persze érkeznek jó hírek is, hiszen a többtucat mentett állat mindegyike jó kezekbe került. Többek között Ajkára, a Vahur Állatvédő Egyesülethez, akik már be is számoltak követőiknek a náluk elhelyezett kutyák állapotáról. Hogy ezek a hírek mennyire örömteliek, azt mindenki döntse el maga...

Egyikük, Krisi, a gyöngyösi rettenetből mentett yorki kanocska múlt csütörtökön már átesett a bal mellső lábamputáción. Ezzel egyidejűleg ivartalanították és a szájat is rendbe tették. Több fogát ki kellett húzni. Szépen gyógyul, és az átélt borzalmak ellenére is nagyon kedves, szereti az embereket. Tiszta szívünkből sajnáljuk, hogy eddig csak vegetált az életben. Viszont végre minden megváltozott. Igaz maradandó egészségkárosodással, de végre nyugalomban, tisztaságban, szeretetben telnek a napjai.

Ez a kiskutya elveszítette az egyik mellső lábát (Fotó: Facebook)

Az összes mentett kutyus közül a legsoványabb Bonjour volt. Brutálisan ki volt száradva, a fejére is rá volt „aszalódva” a bőr. Amikor enni és inni kapott, szó szerint könnyes lett a szeme. Izomzata 0, a hátsó lábai alig bírják el, púposit, fájlalja a gerincét. Neki biztosan MRI vizsgálatra lesz szüksége, hogy tudják, mi a pontos baja. Testén több helyen gyógyult, harapott sebek vannak. Giardia tesztje pozitív lett. Mindennek ellenére, kedves, bújós kutyus.

Csontsoványra fogyott a gyöngyösi horrortelepen (Fotó: Facebook)

Az első Zsötemről készült képeken még a világ fájdalma volt az arcán. Pár nap elteltével viszont ő lett az egyik legvigyorgósabb, legbújósabb kislányka. Mindig próbálja magára vonni a figyelmet. Lágyéksérves, jövő héten már operálják. Korábbi császármetszés nyomai is kitapinthatók. Több bőr alatti csomót is találtak rajta, azokat is megvizsgáltatják, fogai is rossz állapotúak.

Erre a kutyára sérvműtét vár (Fotó: Facebook)

Bagett egy elég leharcolt állapotú fiúcska. Füleiből ömlik a genny, kívül is sebes, fájlalja nagyon. Szemei is gyulladtak. Giardia tesztje pozitív. A levegőt borzasztóan veszi, rossz belegondolni, hogy ő (is) szaporítva lett. Lábai sincsenek jó állapotban, látszik az éveken át tartó beszartság. Ennek ellenére minden figyelemért, minden érintésért hálás.

Bagett számos betegséggel küzd (Fotó: Facebook)

Paris, a riadt szemű szukácska. Test szerte sebek, szőrhiányos részek, kikapart bőr. Cicijeiből folyt a gennyes, véres váladék, hasán császármetszések nyomai. Fülei gyulladtak. Elég soványka is. A sok rossz ellenére is örül a figyelemnek. Talán tudja, hogy már minden megváltozott.

Paris, a riadt szemű szukácska / Fotó: Facebook

És ezek a kutyák csak a jéghegy csúcsa. Számos további mentett állat szorul segítségre. A Bors információi szerint jelen pillanatban is zajlik egy mentőakció, melynek során tucatnyi ivaros fajmacskát visznek el az énekesnő kérésére állatvédők. 

 

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Krumpliszsákként dőlt el a brutálisan fejberúgott focista - videó

origo.hu

Kiskorú veszélyeztetése és személyi szabadság megsértésének gyanúja miatt feljelentést tettek Varga Judit interjúja után

mindmegette.hu

Íme Jamie Oliver angol húsvéti zsömléje - ezt ki kell próbálnod idén!

mindmegette.hu

Nem tudod, mi legyen az ebéd a tavaszi szünetben? Remek menüötleteket ajánlunk a gyerekeknek

magyarnemzet.hu

Rengetegen megnézték Varga Judit megrendítő interjúját

origo.hu

Megható sorokkal üzent a barátjának Tóth Gabi

travelo.hu

Egy magyar pilóta 12 ezer méter magasból lőtt csodás éjszakai felvételeket a Balatonról

ripost.hu

Az eget kémlelte a nyugdíjas a Pilisben, aztán leesett az álla

vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

ripost.hu

Kőgazdag Szandi: Papaszita ne pazarolja rám az idejét

ripost.hu

„48 órával azután váltam el a férjemtől, hogy hozzámentem – megalázó volt, amit tett”

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

FÜLES

Külföldön folytathatja a Fekete Vonat sztárja

FÜLES

Friss hírek érkeztek a börtönben lévő Papaszitáról!

FÜLES

Aurelio visszament az exéhez? Kiderült az igazság!

FÜLES

Kulcsár Edina közel 700 ezerért kapott ékszereket a férjétől

FÜLES

Megtörte a csendet Kamilla királyné: ezt árulta el a rákbeteg Katalinnal kapcsolatban

FÜLES

„Mi bajotok van?” — MC Hawer kiakadt a Házasság első látásra bombázóira

FÜLES

Elszólta magát Iszak Eszter? Csutiék hármasban érkeztek!

FÜLES

Minden kérdésre választ adott a palota: így van jelenleg a rákkezelés alatt álló Katalin