RETRO RÁDIÓ

Megszólalt Gulyás Gergely a Blahán zajló kontár munkáról





A Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfón válaszolt a Metropol kérdéseire.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2022.09.30.
értékelés

Lapunk kíváncsi volt arra, hogy Gulyás Gergely hogyan vélekedik a parkolás drágulásáról, de megkérdeztük őt, a Blahán zajló munkálatokról is.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfón a karmelita kolostorban Fotó: MTI/Kovács Tamás

Metropol: Gyurcsány Ferenc a Partizán című műsorban azt közölte, hogy nem feltétlen támogatná Karácsony Gergelyt a következő választáson, és átvette a DK budapesti vezetését. Mi a véleménye erről?

Gulyás Gergely: Jó reménye van Karácsony Gergelynek, mert Gyurcsány Ferenc általában nem szokott igazat mondani. Erről ez a saját személyes véleményem, tehát ha ő azt mondja, hogy nem, vagy nem biztos, hogy támogatni foglak, akkor nagyon valószínű, hogy igen. A miniszter a tájékoztatón hozzátette: Az, hogy a baloldalon kiből mi lehet, láthatóan Gyurcsány Ferenc mondja meg. A baloldalnak saját magának kell szembenéznie azzal, hogy miért van abban a helyzetben 13 évvel Gyurcsány dicstelen kormányzása után, hogy még mindig ezt ajánlja Magyarország számára.

M.: Az e hónaptól érvényben lévő parkolási drágulás, illetve a parkolási zónák kiterjesztése egyre lehetetlenebb helyzetbe hozza a budapesti autósokat. A kormány tud bármiféle segítséget nyújtani a budapesti autósoknak, ahogy mondjuk a Covid alatt tette?

Gulyás Gergely: Ma semmi nem ad alkotmányos felhatalmazást arra, hogy a kormány az önkormányzatoktól bármilyen jogkört ezen a területen elvegyen. Budapesten azt látjuk, hogy „autós üldözés” van több formában is: állandósult dugók, indokolatlan biciklisávok, parkolási idő meghosszabbítása, parkolási díjak drágítása mind ilyen. Szerintem a főváros úgy gondolja, hogy az autósok már úgysem szavaznak rá, tehát ott már nem tud politikai kárt elszenvedni. Ezért minden kárt ő rájuk kell rárakni.

M.: A fővárosi beruházások egyik igazi állatorvosi lova a Blaha Lujza tér. A Metropol azt tapasztalta, hogy igazi kontár munka folyik ott. Tervez-e esetleg a kormány, valami módszertani segítséget nyújtani a fővárosnak?

Gulyás Gergely: Azt látjuk, hogy minden fővárosi beruházásnál az árak ugrásszerűen növekednek meg és semmilyen határidőt nem tudnak tartani. A kormánynak lehetősége sincs egy fővárosi területen zajló fővárosi beruházásba, beleszólni. Azt reméljük, hogy a Blaha Lujza tér mielőbb végre elkészül.





Ezeket olvastad már?
Fordulat a tragikusan elhunyt 8 éves kislány ügyében, komoly döntést hozott a család

Fordulat a tragikusan elhunyt 8 éves kislány ügyében, komoly döntést hozott a család

Nagypéntekre készülünk, fontos határidők is lejárnak

Nagypéntekre készülünk, fontos határidők is lejárnak

Romhalmaz maradt az újpalotai ámokfutó után - egy fekete Mercedest keresnek

Romhalmaz maradt az újpalotai ámokfutó után - egy fekete Mercedest keresnek

Ordító szél és nyárias napsütés - két évszak találkozik húsvétkor

Ordító szél és nyárias napsütés - két évszak találkozik húsvétkor

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás