Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Film készült Szabó Gyuri bácsiról, a bükki füvesemberről

default user icon
MME
A portréfilmet még októberben mutatták be a fővárosi Uránia Filmszínházban Szívvel lélekkel címen, amiben Gyuri bácsi gyermekkoráról, életútjáról, családjáról és mindennapjairól mesél. A szakember vasárnap óta sajnos már csak a szívünkben és az emlékeinkben él tovább, a bükki füvesember 94 éves volt.

A portréfilmből kiderül, hogy Gyuri bácsinak milyen gyerekkora volt, miként ismerkedett meg a gyógynövényekkel, de arról is sokat beszél a bükki füvesember, hogy tudásával hogyan segített, örökségével pedig hogyan segít továbbra is másokon és miként adja át ismereteit a fiatalabbaknak.

Szívvel lélekkel arra is kitér, hogy a halál ellen nincs orvosság, de az odáig vezető út szép is lehet - hívja fel a figyelmet Gyuri bácsi. Nem hinni kell, hanem inni – hangoztatta sokszor a szakember, akinek élete végégig megrendíthetetlen volt a hite a gyógynövényekben.

– Nagymama azt mondta, hogy minden gyógynövényt próbáljak ki magamon, és csak azután ajánljam másoknak. A gyógynövények adottak, már csak hinni kell abban, hogy képesek vagyunk meggyógyulni - mondta.

Elhunyt 94 éves korában Szabó György, akit a legtöbben csak a bükki füvesemberként ismertek. Tudását lányának, Lopes-Szabó Zsuzsának adta át, aki gyakorlott fitoterapeutaként viszi tovább a hagyományait és vezeti a családi vállalkozást.  

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss