Lebukott Vilmos herceg: titokban így élt fiatalkorában





A királyi család tagjaként is szeretett volna olyan életet élni, amilyet a korabeli átlagos fiatalok, ezért Vilmos kénytelen volt cselhez folyamodni.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2022.06.25.
brit királyi család

Bár ezrek irigylik a brit királyi család tagjait fényűző életükért, a hercegek és hercegnők nemegyszer szívesen cserélnének a hétköznapi emberekkel – elsősorban azért, hogy elmenekülhessenek a paparazzik kamerái elől. Éppen ezért a család több tagja is kitalált magának egy-egy álnevet, hogy azt használva védhessék a magánéletüket a kéretlen kíváncsiskodóktól – írja a Mirror.

Fotó: AFP

Nincs ez másképp Vilmos herceg esetében sem, aki egyetemista korában álneveket használva próbált átlagos fiatalnak tűnve beilleszkedni a korosztálya hétköznapi életébe. A herceg 2001 és 2005 között tanult Skóciában a St. Andrew’s Egyetemen, miután a család a fiatal hercegnek teljes médianyugalmat garantálva segítette elő tanulmányait. Vilmos azonban biztosra ment, ezért legjobb esetben is a hétköznapi William Wales nevet használta, de az sem volt ritka, hogy Steve-ként mutatkozott be, ezzel is leplezve, hogy kicsoda is ő valójában.

Az álnevek mellett a királyi családban a furcsa és vicces becenevek használata sem ritka, és skóciai tanulmányai során Vilmos egyszer-egyszer az édesanyjától, Diana hercegnőtől kapott ragadványnevét, a Vombatot is használta. A családi legendárium szerint Lady Di még akkor kezdte el Vombatnak becézgetni első fiát, mikor az kétéves volt, és a család Ausztráliában, a vombatok szülőföldjén járt. Vilmos pedig azóta sem tudott megszabadulni a kevésbé kívánt becenevétől.

Az a mondás pedig, hogy az alma nem esett messze a fájától, a brit királyi család esetében is megállja a helyét: Vilmos nagyobbik fia, György herceg ugyanis már most elkezdett álnevet használni. A bájos történet szerint egy kutyasétáltató hölgy a Middleton család berkshire-i otthona környékén botlott a kisfiúba, aki azt állította, az ő neve Archie. A kisfiú szeretett volna a nő kutyáival játszani, ekkor elegyedtek beszélgetésbe, és György csibészes mosollyal többször is leszögezte, hogy őt Archie-nak hívják, mire a nő a játékba belemenve úgy tett, mintha nem ismerné fel a királyi család tagját.





Ezeket olvastad már?
„Felnőtt" – megmutatta kész nővé cseperedett lányát Demcsák Zsuzsa

„Felnőtt" – megmutatta kész nővé cseperedett lányát Demcsák Zsuzsa

Renée Zellweger 55 évesen Bridget Jones szerepében tér vissza

Renée Zellweger 55 évesen Bridget Jones szerepében tér vissza

„Nem volt elég, hogy földhöz vágtalak?” – egymásnak estek a Házasság első látásra férjei

„Nem volt elég, hogy földhöz vágtalak?” – egymásnak estek a Házasság első látásra férjei

Szenes Iván 100 éves lenne – lánya, Szenes Andrea: „Egyre jobban hiányzik”

Szenes Iván 100 éves lenne – lánya, Szenes Andrea: „Egyre jobban hiányzik”

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás