RETRO RÁDIÓ

Vagyonokat képesek kifizetni a külföldiek, hogy megcsodálhassák a fővárosi panorámát





Virágzik a budapesti luxuslakáspiac a külföldiek körében. Hihetetlen összegeket képesek kifizetni azért, hogy Budapestet csodálják.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2022.08.09.
kényelem a fő

A legtöbbünk számára „láthatatlanok”, mégis léteznek: ezek a fővárosi luxusingatlanok bármikor felveszik a versenyt nyugat-európai társaikkal. A festői budai hegyekben megbúvó luxusvillák és a belvárosi kerületek penthouse-lakásai nem kerülnek a „radarunk” látókörébe, hiszen a bérleti díjuk nem az átlag budapesti pénztárcára van szabva. De kik azok, akik horribilis összegeket fizetnek, hogy ezekben a mesés ingatlanokban lakhassanak? Utánajártunk.

8 ezer euróért, azaz 3,2 millió forintért bérelhető ki havonta ez a 320 négyzetméteres luxuslakás a budai hegyekben Fotó: ingatlan.com

A külföldi egyetemisták nem spórolnak a lakásbérleten

Budapest olyan metropolisszá vált az elmúlt években, ami nemcsak a szemet gyönyörködtető természeti adottságaival, hanem az ingatlanok elhelyezkedésével és minőségével is felveszi a versenyt az európai nagyvárosokkal – számolt be a Metropolnak az ingatlan.com vezető gazdasági szakértője.

„Az ilyen luxust megfizető bérlők általában külföldiek, akik két csoportra oszthatók: vannak az itt tanuló egyetemisták, és vannak a családosok, akik ideiglenesen itt dolgoznak” – osztotta meg a tapasztalatait Balogh László. A szakember szerint a Magyarországra érkező külföldi egyetemisták bár nem keresik kimondottan a drága lakásokat, azonban euróban vagy dollárban gondolkodnak. „Mivel az anyaországukban általában sokkal magasabbak a bérleti díjak, ezért – bár jóval olcsóbban is „megúszhatnák” – szemrebbenés nélkül kifizetik a luxuskategóriás lakásokat, amik a belvárosban vannak, vagy elég közel az egyetemükhöz.”

Náluk a 800-1000 eurós bérleti díj megszokottnak számít” – mondta Balogh László. „Ez egy magyar diáknak megfizethetetlen kategória.”

A lakáshoz lélegzetelállító panoráma tartozik Fotó: ingatlan.com

Több ezer euró a budapesti panorámáért

Az igazi fényűző luxusingatlanok bérlői azonban azok a külföldiek, akik itt dolgoznak. Ők általában valamilyen kiküldetésen vesznek részt, és busás lakhatási bónuszt kapnak a cégüktől. Jellemzően EU-s országokból jönnek, többnyire németek, franciák vagy angolok.

„Ők már gond nélkül ki tudják bérelni a krémek krémjének számító budai luxuslakásokat. Ezek a családok leginkább a budai hegyekben lévő panorámás ingatlanokat kedvelik” – avatott be minket a szakértő.

Aki viszont ezekről a helyekről gyönyörködne Budapest pazar látványában, annak borsos árat kell megfizetnie, hiszen egy városra néző kilátással rendelkező családi ház bérleti díja félmillió forintnál kezdődik, a határ pedig a csillagos ég. A budai luxusingatlanokon kívül roppant népszerűek a külföldiek körében azok a nagy, panorámás lakások, amik a Dunára vagy valamely nevezetességre néznek, például a Parlamentre vagy a budai Várra.

A külföldi munkavállalók képesek milliós bérleti díjakat kifizetni minden hónapban, csak hogy Budapestet nézhessék. Egy páratlanul szép, világszínvonalú városban élünk, a lakásbérleti díjak pedig összehasonlíthatatlanul olcsóbbak, mint Londonban, Párizsban vagy akár Rómában” – összegezte a szakértő.

Havi 11 ezer euróért, azaz közel 4,4 millió forintért bárki beköltözhet ebbe az óbudai Arany-hegyen található, 600 négyzetméteres luxusvillába Fotó: ingatlan.com

 





Ezeket olvastad már?
Új kocsikkal mentik a gyerekek életét Budapesten

Új kocsikkal mentik a gyerekek életét Budapesten

„Nem hiszem el, hogy ez újra megtörténik” – kifakadt a lány, apja után a bátyját is halálra gázolták

„Nem hiszem el, hogy ez újra megtörténik” – kifakadt a lány, apja után a bátyját is halálra gázolták

Megérkezett az első fotó a nagypénteki budapesti robbanás helyszínéről

Megérkezett az első fotó a nagypénteki budapesti robbanás helyszínéről

Szemet vonzó ismertetőjel: őt keresik a magyar rendőrök

Szemet vonzó ismertetőjel: őt keresik a magyar rendőrök

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás