RETRO RÁDIÓ

Megszólaltak a szomszédok: szívszorító részletek derültek ki a csesztregi tragédiáról





Az idős férfi előbb a 73 éves feleségével, majd magával is végzett. Mindketten betegek voltak, így akartak megszabadulni a szenvedéseiktől.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2022.12.05.
gyilkosság tragédia Csesztreg Öngyilkosság lesújtó hír

Szomorú gyilkosság rázta meg a kis zala megyei falut, Csesztreget, ahol holtan találtak rá a 73 és a 71 éves idős házaspárra. A férj, Tibor előbb megfojtotta feleségét, Marikát az egyik szobában, majd magával is végzett: beugrott a házukhoz közeli szennyvízzel teli emésztőgödörbe.

Ebben a házban történt a szörnyű tragédia Fotó: Metropol/MK

Mindenkit sokkolt az eset az alig 900 lelkes településen. A helybéliek valamennyien azt mondták, hogy az évtizedek óta boldog házasságban élő pár szemmel láthatóan imádta egymást, még idős korukban is kézen fogva sétálgattak - derítette ki a Ripost. 

Évek óta ismerem Marikát és Tibit, és mindig is csodálatos embereknek tartottam őket. Tisztességgel dolgoztak egész életükben, példás szülőkként nevelték fel a lányukat, akiből tanár lett. Tibi még a helyi polgárőrség és önkéntes tűzoltóság megalakulásában is aktív szerepet játszott, a polgárőrök vezetője is volt korábban 

- mesélte a család egyik ismerőse. 

Még az utóbbi években is láttuk őket sétálni, mindig kézen fogva gyalogoltak, jó volt rájuk nézni. Tibi rajongásig szerette a feleségét

 - szögezte le az ismerős. 

 

Mindketten halálos betegek voltak

 

Kiderült, hogy a férfi nem akart ártani élete szerelmének, csak meg akarta kímélni attól, hogy magányosan, kiszolgáltatottan, magatehetetlenül, fájdalmas közt haljon meg. Marika ugyanis súlyos beteg volt és  Tibor ápolta őt már évek óta. Lányuk is gyakran meglátogatta őket, segített nekik. Így ment ez néhány héttel ezelőttig - akkor valami megváltozott. 

Addig Tibi járt a boltba, postára, mindenhova, mióta Marika beteg volt. Nyugdíjas éveire is aktív maradt, gondozta az állatokat, dolgozott a kertben és élvezettel tett-vett az udvaron

- mondta az ismerős. 

 

- Nagyon aktív volt, makkegészségesnek tűnt. Ahogy a fű egy centit is nőtt, azonnal kijött a fűnyíróval, emellett gondozta a tyúkokat, meg szerelgette a régi motorját, amit annyira szeretett - mesélték. 

Néhány hete azonban a férfi szomorú hírt kapott.

Úgy két-három hete kiderült, hogy ő is daganatos betegségben szenved, méghozzá több áttéttel. Azóta alig láttuk Tibit. Sejtettük, hogy nincs minden rendben, attól tartottunk, gyorsan romlik az állapota, az utóbbi napokban nem mutatkozott. De azt nem hittük, hogy ekkora a baj! 

- ingatta a fejét könnyes szemmel az ismerős. 

 

Féltek a további szenvedéstől
 

A helyiek szerint a férfi a szörnyű diagnózis után szánhatta rá magát a kétségbeesett tettére.

Úgy tudjuk, hogy Marikát megfojtotta, míg az ő testét az egyik ház körüli aknából emelték ki a tűzoltók, ott találták meg, ő saját magával végzett. Nagyon súlyos lehetett a betegségük, félhettek a további szenvedéstől

 - vélekednek a környékbeliek. Lányuknak szörnyű megrázkódtatás lehetett, hogy ő talált rá elhunyt szüleire.

- Nellike gyakran látogatta a szüleit, segített nekik, nagyon jó viszonyban voltak. Valószínűleg éppen látogatóba érkezett, amikor rábukkant a szülei holttestére. Szörnyű, hogy ezt látnia kellett!  

A település lakóit sokkolta az idős házaspár halála Fotó: Metropol/MK

 

 





 





Ezeket olvastad már?
Holtan találták az 54 éves Zitát, egy férfivel találkozott halála előtt

Holtan találták az 54 éves Zitát, egy férfivel találkozott halála előtt

Bőröndbe tette kisfia holttestét az anya, évekig menekült

Bőröndbe tette kisfia holttestét az anya, évekig menekült

Magyar Péter a feleségével "agresszív, megfélemlítő, fenyegető" volt

Magyar Péter a feleségével "agresszív, megfélemlítő, fenyegető" volt

„Aki nem hisz benne majd fog, ha tapasztalja" – Bettina állítja, szellemjárta budai villába költözött

„Aki nem hisz benne majd fog, ha tapasztalja" – Bettina állítja, szellemjárta budai villába költözött

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás