II. Erzsébet a halála előtt: "A férjem biztosan ellenezte volna az önsajnálatot"

Forrás: AFP / 2014 Getty Images / Stuart C. Wilson -
sorozat gyász II. Erzsébet brit királynő
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Szívszorító részletek derültek ki a néhai uralkodó utolsó hónapjairól. Bár meglepő lehet, gyakorlatilag ugyanazok a dolgok tartották benne a lelket, mint a legtöbb hétköznapi emberben.

A szeptember 8-án, 96 esztendős korában elhunyt királynő a halála előtti időszakot mély gyászban töltötte, miután 2021 áprilisában elvesztette szeretett hitvesét, Fülöp herceget.

Gyles Brandreth frissen megjelent, Elizabeth: An Intimate Portrait című portrékönyvéből kiderült, hogy Erzsébetben távozása előtt csak egy brit krimisorozat, A becsület védelmében tartotta a lelket, illetve az, hogy rendszeresen kommunikált szeretteivel. Hajlott kora ellenére az előkelőség magbiztosan használta az okostelefont és rendszeresen sms-ezett a királyi család többi tagjával, ám a közösségi oldalakat kerülte – írja a Blikk.

II. Erzsébet királynő Forrás: AFP / 2014 Getty Images / Stuart C. Wilson

A könyvből az is kiderült: a királynő sokszor emlegette, hogy semmiképpen sem akar az önsajnálat hibájába esni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.