Szakemberek a wifi veszélyeire figyelmeztetnek - minden felhasználó veszélyben van

Forrás: TP-Link -
wifi veszély személyes adatok védelme védelem biztonság jelszó router hatótáv
A Verizon figyelmeztetést adott ki a vezeték nélküli hálózatot használók számára: akár az e-mailjeidet is elolvashatja, vagy a böngészési előzményeidet is megnézheti, aki a wifidet lopja.

Aki nem védi jelszóval a vezeték nélküli hálózatát, komoly veszélyeknek van kitéve. A technológiai óriáscég saját honlapján adott ki figyelmeztetést: a wifi-hálózatok akár 90 méter hatósugarúak is lehetnek, így teljesen idegenek is használhatják az internetünket, amivel így személyes adatainkba is betekintést adunk akaratunkon kívül.

Wifi router - Illusztráció Forrás: TP-Link

A Verizont a The Sun idézi:

"A hálózat védelme érdekében feltétlenül engedélyezze a hálózati biztonságot. Ez azt jelenti, hogy wifi jelszót kell megadni a hálózathoz való csatlakozáshoz" - írják, hozzátéve, hogy a hálózatot el is lehet rejteni, így aki épp wifit keres, a rejtett hálózatunkat nem fogja látni, ezzel pedig annak feltörését is megnehezítjük.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.