RETRO RÁDIÓ

Káosz Budapesten! Egy baleset is képes totálisan megbénítani a főváros közlekedését





Tanpéldája volt a keszekusza budapesti forgalomszervezésnek és kaotikus városvezetésnek, ahogy egyetlen baleset miatt leállt az egész város pénteken. Voltak, akik két és fél óra alatt értek be a munkahelyükre.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2022.10.03.
reggeli dugó

Két és fél órát jöttem Észak-Buda felől a munkahelyemre, pedig a baleset Dél-Budán történt! Elképesztő!” - mondta Máté. Anyázó utasok, elázó várakozók, munkából elkéső emberek. Ez jellemezte péntek reggel egész Budapest közlekedését.

Egy baleset totálisan megbénította a főváros közlekedését péntek reggel FOTÓ: METROPOL

„Budaörsről indultam kora reggel, és a Népliget környékére 1,5 órás késéssel érkeztem. Elegem van ebből a budapesti közlekedésből” - háborgott Ádám.

A hatalmas dugók okozója egy baleset volt, amely a Rákóczi-híd felhajtójánál történt. A főváros vezetése egyesre vizsgázott, miközben „csupán” egyetlen baleset történt. Egy kamionos leszakította az 1-es villamos felsővezetékét a a Rákóczi híd Budáról Pest felé vezető oldalán kora reggel – de a problémát egész nap nem sikerült megoldani, a pótlás pedig nem működött.

Gyula reggel fél nyolckor indult Albertfalváról, a Kondorosi útról tömegközlekedéssel a Lurdy-házhoz és a szokásos 25 perces menetidő helyett több mint egy órás volt az útja.

Menjenek ezek a fenébe! Ha esik, már káosz van a közlekedésben, most, hogy történt egy baleset, leállt minden. Az Etele út-Fehérvári út sarkán szálltam le a 47-es villamosról. Semmilyen tájékoztató nem volt. Onnan tudtam, hogy nem jár az 1-es villamos, hogy a buszmegállóban hatalmas tömeg ácsorgott. Pár perc múlva jött is a villamospótló, de esélyem sem volt arra, hogy felférjek rá. Legalább 8-10 percet vártam, hogy jöjjön a következő, ott is meg kellett küzdeni a felszállásnál” - háborgott a férfi, aki szerint tűrhetetlen, hogy ilyen esetben nincs rendesen megszervezve a villamospótló és az utastájékoztatás.

A BKK szerint a késés mértéke közel sem érte el az egy órát FOTÓ: METROPOL

A BKK nem adott igazi magyarázatot a káoszra

A Ripost megkeresésére a BKK azt írta, hogy „a késés mértéke közel sem érte el az egy órát”, azt felajánlották, hogy akinek szükséges, annak késésigazolást állítanak ki, így az iskolai vagy munkahelyi hiányzások is igazolhatók. Levelük szerint a baleset következtében megsérült az 1-es villamos felsővezetéke, ami miatt a villamosok közlekedése ellehetetlenült a Népliget és az Etele út/Fehérvári út közötti szakaszon, ezért pótlóbuszokat állítottak be.

A valós idejű közlekedési változásokról folyamatosan tájékoztatnak a BKK Info munkatársai a BudapestGO alkalmazásban, a közösségi médiában és a közlekedési információs rádióadásokban. A legtöbb helyszínen emellett élőszavas utastájékoztatást is biztosítottunk, kiemelve az alternatív – elsősorban az M4-es metró – eljutási lehetőségeket, de hangos és futószöveges tájékoztatást is adtunk a zavarban érintett járművek fedélzetén, valamint a közterületi FUTÁR-kijelzőkön”– áll a közlekedési társaság válaszában.

Arra a kérdésre, hogy egy ilyen balesetnél mi a protokoll, mennyi időn belül kell megoldani a kieső tömegközlekedést az adott szakaszon, vagy vonalon pótlással, illetve tereléssel, a Ripost nem kapott érdemi választ.





Ezeket olvastad már?
„Rám fért már a pihenés” – ezt tervezi Zoltán, a csepeli hajléktalan, akinek 4 hónap után van végre hol aludnia

„Rám fért már a pihenés” – ezt tervezi Zoltán, a csepeli hajléktalan, akinek 4 hónap után van végre hol aludnia

Szerdától újra változnak az üzemanyagárak

Szerdától újra változnak az üzemanyagárak

Elvesztették a csatát – így látják a nyugat-európai gazdák

Elvesztették a csatát – így látják a nyugat-európai gazdák

Most érkezett: európai toplistás magyar bűnöző csuklóján csattant a bilincs

Most érkezett: európai toplistás magyar bűnöző csuklóján csattant a bilincs

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás